TESTOVI

I telefon i tablet

Sony Xperia XA1 Ultra

Sa svojom veličinom Sony Xperia XA1 Ultra dodiruje dva svijeta - pametne telefone i tablete
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.7/5 - (7 votes)

Sony Xperia XA1 Ultra nasljeđuje prošlogodišnji model Sony Xperia XA Ultra, a istovremeno je XA1 Ultra veći brat modela Sony Xperia XA1 koji smo nedavno testirali. Radi se Android telefonu koji će se svidjeti korisnicima koji trebaju i vole ultra velike ekrane, žele takav komoditet dobiti po što povoljnijoj cijeni, ali istovremeno dobiti i što bolje specifikacije. A stražnja kamera od 23 megapiksela te prednja od 16 svakako će ih svakako zadovoljiti.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

U gabaritima povećem kućištu, dimenzija 165 x 79 x 8,1 mm i mase 188 grama Sony je smjestio i veliki ekran koji na bočnim stranama praktički dodiruje rubove, ali na gornjem i donjem dijelu kućišta su ostale velike neiskorištene površine. Jasno, time se dobilo na boljem „primanju“ telefona u ruci jer ipak se radi o velikom telefonu.

Na vrhu i na dnu prednje površine nalaze se sitne rešetke, ali se na dnu ne nalazi drugi zvučnik dok se gornji koristi za razgovore dok se pravi speakerphone nalazi na donjem rubu kućišta, pored USB Type-C konektora za punjenje i spajanje s računalom. Na vrhu pronalazimo 3,5 mm ulaz za slušalice, na desnoj bočnoj strani smještena je Power tipka te dvije tipke za glasnoću zvuka dok se na lijevoj strani okvira koji spaja prednju i stražnju stranu nalaze ladice za nano SIM i microSD kartice.

Prednja kamera i prednja LED-ica primjetne su veličine dok je stražnja kamera zgurana u lijevi gornji kut pa pri fotkanju treba biti oprezan kako se drži telefon u ruci jer postoji mogućnost da s kažiprstem lijeve ruke pokrijemo leću kamere. Stražnja strana izrađena od polikarbonatnog stakla na sebi ima još samo LED-icu, oznaku pozicije na kojoj je smješten NFC čip te Xperia natpis.

Izrada kućišta djeluje kvalitetna, stražnji poklopac se ne otvara bez odlaska u servis pa je kućište vrlo čvrsto, utegnuto i nema nikakvih škripuckanja pri pritisku. Okvir od aluminija čvrsto drži prednje staklo i stražnju plastiku. Dostupne boje su bijela, crna, ružičasta i zlatna. Mi smo na testu imali zlatnu koja nije nimalo kićasta.

4.7/5 - (7 votes)
1 | 2 | 3 | 4

KomentirajSony Xperia XA1 Ultra:
6 inča full HD ekran
Kamere od 23 i 16 megapiksela
4 GB RAM
MediaTek Helio P20 s 8 jezgri
Baterija 2700 mAh (moglo je i više od toga, u tako velikom kućištu)

Test:
http://www.mobil.hr/test/sony-xperia-xa1-ultra/ 05-07-2017 16:50
6" ekran i 2700mAh baterija+taj rastrošni P20...pa taj Sony vode debili 06-07-2017 00:31
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1