TESTOVI

Motorola Edge 40

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.4/5 - (53 votes)

Nova Motorola Edge 40 pravi je predstavnik mid-range ponude.

Motorola nastavlja s agresivnim lansiranjem novih modela mobitela, a nakon osvježenih entry-level i nižih mid-range modela, vrijeme je za pravog predstavnika srednje klase.

Edge serija u Motorolinom portfelju ima posebno mjesto, a u srednjoj cjenovnoj kategoriji vole eksperimentirati s raznim dodacima i funkcijama koje bi korisnici svakako mogli naći korisnima. Što možete očekivati od Motorole ovisi o brendovima koje ste do sada koristili.

 

Svakako je odlično vidjeti gotovo potpuno čisto Android iskustvo bez puno bloatwarea na mobitelu, tako da sustav troši vrlo malo aktivnih resursa kao i pohrane. No, to ne znači da Motorola nije dodala vlastitih aplikacija koje će vam pomoći u raznim situacijama.

Dapače, na mid-range ponudi je implementirano dosta modernih funkcija poput ReadyFor sustava za pretvaranje mobitela u radnu stanicu, a trebaju vam samo tipkovnica i monitor.

No, krenimo redom u analizu nove generacije njihove Edge serije u obliku Edge 40 mid-range mobitela. 

 

Dizajn 

U usporedbi s Edge modelom, novi Edge 40 mobitel ima značajno drugačiji dizajn. No, ako ste pratili njihovo lansiranje naknadnih Edge 30 verzija (Neo i Fusion), ovogodišnji dizajn evolucija je prošlog, a smatramo da su povukli odličan potez i s materijalima.  

Sprijeda, mobitel dolazi u popularnim dimenzijama s dijagonalom zaslona od 6,5 inča i dovoljno uskim dizajnom da lagano stane u svaku ruku iako imate dosta velik mobitel. Ono što ćete svakako brzo primijetiti je da zaslon ima zakrivljene rubove s desne i lijeve strane, što ima nekoliko benefita.

Prvo, crni rubovi oko zaslona se ovako doimaju tanjima kada ga gledate sprijeda, a i sami rubovi mobitela također su tanji pa ga je lakše držati.

Zakrivljenost nije ekstremna pa zaslon ne ostavlja prevelik dojam iskrivljenosti na rubovima, no ako je to nešto što mislite da će vam smetati, preporučamo da pokušate nekoliko minuta koristiti takav mobitel, makar od prijatelja ili u nekom od dućana.

Zakrivljeni zasloni mobitela su mahom rezervirani za high-end uređaje što i ovom modelu daje notu prestiža kada ga vidite u divljini. Osim zaslona, sprijeda ćete primijetiti  punch-hole kameru na vrhu zaslona koja zauzima malenu površinu te zahvaljujući OLED tehnologiji lagano bude ujednačena s ostatkom tamnog zaslona. 

Dojmu lakoće dodaje i činjenica da mobitel ima svega 171 gram u verziji koju mi imamo na testu, no odabirom klasičnog modela, masa pada na 167 grama. Dodatnu masu imaju modeli sa stražnjom stranom od eko kože, dizajnerska odluka koja se vrlo rijetko nalazi na našem tržištu pa osigurava jedinstveni mobitel u ruci, dok se vani mogu naći i flagship modeli s ovakvim pristupom.

Eko koža potpuno je drugačiji doživljaj pod rukom, idealan za one kojima se ne dopada nošenje maskica od straha da ne ogrebu stražnju stranu mobitela.

Jedan od sitnih detalja koji uređajima daje veliki boost u premium osjećaju koji smo otkrili kada vam kroz ruke prođe hrpa mid-range telefona, svakako je metalni okvir. U ruci jednostavno ostavlja drugačiji osjećaj, hladan i čvrst, kakav plastika jednostavno ne može kopirati.

Dodajmo tome činjenicu da je mobitel zakrivljen s obje strane što rub čini vrlo tankim, tako da mobitel od svega 7,6 mm debljine daje osjećaj da je nerealno tanak.

 

 

Zaslon 

sav hardver radi iza možda najbitnije komponente, a to je zaslon. Mid-range ponuda mobitela ima tu prednost gdje se može poigrati s dimenzijama i oblikom mobitela pošto nisu potrebne velike komponente poput periskopskih kamera, sustava hlađenja procesora, itd.

Motorola Edge 40 tako ima 6,55-inčnu dijagonalu zaslona koja s FullHD+ rezolucijom od 1080 x 2400 piksela u ruci djeluje dovoljno usko da ga lagano mogu primiti osobe svih veličina dlana.

Riječ je o pOLED zaslonu koji omogućuje rad od 60, 120 i 144 Hz osvježavanja, tako da cilja iznad konkurencije. Gaming je vrlo fluidan kod kompatibilnih naslova, a možete odabrati i automatski način koji će sam birati između 60 i 120 FPS-a za uštedu baterije, nudeći vam istovremeno optimalno iskustvo.

Nudi impresivnih 1.200 nita maksimalne svjetline te je certificiran za podršku HDR10+ sadržaja. OLED nudi uistinu najbolji prikaz sadržaja vrlo bogatih boja, a možete ih prilagoditi svojim preferencijama u postavkama.

4.4/5 - (53 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1