TESTOVI

Motorola G53

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.6/5 - (28 votes)

Pristupačan početak 2023.

 Motorola je novu godinu otvorila svojom novom generacijom mid-range mobitela, a na testu se danas našla nova verzija popularne G50 serije, točnije G53.

Novogodišnji model prati dizajn najnovijih Edge verzija koje smo imali priliku vidjeti krajem prošle godine.

Motorola je povukla odličan potez jer u svim modelima nudi standardno Android iskustvo najnovije verzije sustava.

 

Moto G53
Moto G53

Njihovi dodaci sustavu uglavnom fokusirani na olakšavanje korištenja mobitela prečacima, laganom mijenjanju tema sustava, prikazu informacija na zaključanom zaslonu i slične informativne dodatke što sustav čini laganim za rad bez velikih zastoja kod učitavanja. 

 

Dizajn

Kako smo rekli, ovaj model prati novi dizajn koji su donijeli novi Edge 30 modeli. Okvir mobitela je sada još plosnatiji, s laganim skošenjem prema prednjoj i stražnjoj strani mobitela koji ipak puno znače kada mobitel držite u ruci.

 

Prednja strana je ravno staklo što znači da je lagano nabaviti zaštitu za njega. Svi vjerujemo da nam neće pasti, no prije ili kasnije ostati će u džepu s nečim oštrim ili pasti na tvrdu površinu, pa savjetujemo da ga na vrijeme zaštitite.

Motorola G53 sprijeda
Motorola G53 sprijeda

Stražnja strana je plastična, no dizajnirana je od nekoliko slojeva kako bi se dobio vrlo atraktivan efekt koji suptilno reflektira tamno plavu boju mobitela, a istovremeno ima matiranu površinu koja je vrlo otporna na ostavljane otisaka prstiju.

 

Motorola straga
Motorola straga

Jedini detalj ovdje je srebrni Motorolin logo, utisnut ispod matirane površine stražnje strane. U gornjem lijevom kutu standardno imamo izbočinu koja ovog puta sadrži dvije kamere i bljeskalicu, a ovaj izbočeni “otok” je metalan, no prati boju ostatka mobitela.

Rubovi, koji su sada plosnati, napravljeni su od plastike, matiranog dizajna koji također prati boju pozadine mobitela, u našem slučaju tamno plavi.

 

Prednje plastično skošenje na ovom modelu, koje vodi ekranu je crne boje da se bolje uklopi, a stražnje je standardno plave boje.

Na vrhu mobitela imamo sekundarni mikrofon kao i “Dolby Atmos” logo, čija će vas i aplikacija dočekati na mobitelu, a označava optimizaciju audio izlaza da pruža najbolje moguće iskustvo Atmos sadržaja, kao i optimizaciju standardnog stereo audio izlaza.

 

Lijeva strana mobitela ima utor za SIM kartice, a ovdje uz jednu Nano-SIM karticu možete staviti i jednu MicroSD karticu kojom proširujete ukupan prostor pohrane na mobitelu.

Desna strana standardno ima gumbe za kontrolu, manji za zaključavanje koji ujedno funkcionira kao senzor otiska prsta, a veći gumb je za kontrolu glasnoće. Na dnu imamo USB-C utor u sredini za prijenos podataka i punjenje.

 

S lijeve strane je glavni mikrofon kao i 3.5 mm Audio utor na koji možete spojiti eksterni žičani headset sustav ili druge audio uređaje. S desne strane imamo samo veći urez za glavni zvučnik.

Mobitel ima stereo ozvučenje s impresivnim zvučnikom i na gornjoj strani mobitela, gdje stavljate uho za standardne pozive, iznad selfie kamere. 

4.6/5 - (28 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1