NOVOSTI

Apple

Apple na WWDC21 konferenciji predstavio iOS 15, iPad OS 15, watchOS 8 i još dosta toga

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Na svojoj tradicionalnoj konferenciji za developere, Apple je predstavio puno novosti, a najvažniji je svakako iOS 15.

Face Time je dodatno poboljšan te nudi mogućnost glasovne izolacije, prostorni zvuk i novi prikaz mreže. U grupne razgovore od sada se mogu uključiti Windows i Android korisnici preko web preglednika. Opcija SharePlay omogućuje da s drugima podijelite ono što gledate i slušate.

Od sada je moguće filtrirati obavijesti prema važnosti, dok vam Focus mode omogućava da unaprijed definirate koje obavijesti će se prikazivati tijekom određenih aktivnosti.

Dostupna su i ostala poboljšanja, kao što su Live Text, koji lovi tekst na fotografijama, zatim nova redizajnirana Weather aplikacija , kao i Wallet podrška s kojom možete otključavati recimo hotelske sobe i spremati vaše osobne dokumente.

Apple Maps donosi noćni mode, detaljnije cestovne upute za vozače i  3D upute za one koji vole duge šetnje u prirodi.

iPad OS donosi veći format widgeta, što bi trebala biti prednost za veće zaslone. Konačno iPad nudi punokrvne widgete za početni zaslon, kao što su Game centar, Kontakti i Find Me. Biblioteka aplikacija ugrađena je u Dock, tako da je lako doći do nje s bilo kojeg zaslona.

Dostupne su opcije Slide Over i Split Wiew, gdje možete napraviti aplikacije preko cijelog zaslona ili ih zamijeniti s obje strane. Translate App prvi je puta dostupna na iPad OS-u.

WatchOS 8 donosi redizajniranu Photos aplikaciju, koja sada nudi mrežni prikaz po kategorijama. Također, moguće je dijeliti fotografije putem aplikacija iMessage i Mail. Podržani su emoji i GIF.

U Fitness aplikaciji možete pratiti brzinu disanja dok spavate, poboljšano je mjerenje razine glukoze u krvi, kao i mjerenje otkucaja srca te razine kisika u krvi. U aplikaciji Workout dodani su Pilates i Tai Chi.

Dakle, Apple je predstavio puno poboljšanja, a koje će aplikacije korisnicima doista biti zanimljive, pokazat će vrijeme.

 

 

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Apple radi na preklopnjaku, ali stiže tek za 2-3 godine