NOVOSTI

Apple predstavio streaming uslugu TV+, virtualnu kreditnu karticu i Arcade pretplatu za igranje igara

Jake glumačke snage predstavile su streaming usluge, dok Arcade nije oduševio igračim naslovima

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Apple je na događaju posvećenom uslugama predstavio niz zanimljivih noviteta, za koje nismo sigurni kad će doći do nas niti da li će biti u potpunosti dostupni. Najzanimljivije, iako je to subjektivan dojam naravno, bilo je predstavljanje Apple TV + usluge streaminga premium video sadržaja uz pretplatu. Ono što je poznato zasad o usluzi jest da se pripremaju aplikacije za iOS, Mac i televizore koji bi od jeseni trebali imati Appleov softver.

Od poznatih glumačkih i televizijskih imena Appleovu novu uslugu najavili su redatelj Steven Spielberg, zatim Reese Witherspoon, Jennifer Anniston i Steve Carrel koji su predstavili The Morning Show te Oprah Winfrey koja priprema dva dokumentarca. Pokazan je post apokaliptična serija See kao i fotografija s desetak A-naslova koji su u pripremi. Apple je prikazao i nadogradnju za svoju TV aplikaciju koja se zove programi, a radi se o nizu programa koji se obični nalaze na kablovskim televizijama i premium TV uslugama.

Apple kreditna kartica

Veliki uspjeh Apple Pay usluge, tvrtka je odlučila unaprijediti Apple Card-om, prvom digitalnom kreditnom karticom. Iza ove usluge stoje Goldman Sachs i MasterCard, a nakon prijave bi se trebala pojaviti u aplikaciji Wallet. Kreditna kartica prvo će krenuti na američkom tržištu i to tek na ljeto.

Apple će poslati i fizičku karticu koju možete koristiti na prodajnim mjestima koja ne primaju Apple Pay, što je zapravo neobična filozofija za mobilnu kompaniju, ali logična za financijsku instituciju. Unutar aplikacije, promet će se prikazivati na vizualno atraktivan način, a uz pomoć machine learninga i Apple karti locirati će se mjesta na kojima se kartica koristila.

Apple Arcade pretplata na igre

Na jesen iz Appplea stiže u više od 150 zemalja usluga Apple Arcade koja pretplatnicima donosi više od 100 igara koje se mogu igrati na svim uređajima s tvrtkinim softverom, odnosno na iPhoneu, iPadu, Mac i Apple TV-u. Dobra stvar je što neće biti in-app kupovina na igrama koje će u App Storeu dobiti i svoj tab. Nema još informacija o cijeni usluge, a od igračih naslova najavljeni su nastavak Beneath a Steel Sky i Where Cards Fall, dok su od developera na platformi predstavljeni Konami, SEGA, LEGO i mnogi drugi.


Sve novine na jednom mjestu

Apple je predstavio i News+, novu aplikaciju za čitanje časopisa i novina koja se od danas može skinuti uz pretplatu od 9,99 dolara. U paketu ima 300 časopisa te dnevne novine poput Wall Street Journal, LA Times i Toronto Stara. Ovu aplikaciju možete korisiti na iPhoneu, iPadu i Macu, ali prije toga ćete morati napraviti update operativnog sustava.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Apple predstavio iPad Pro (2024) i novi M4 čip