NOVOSTI

iOS 16 – Tips & Tricks

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Najnoviji iOS 16 donosi hrpu novosti i skrivenih mogućnosti koje će vam pomoći da izvučete najbolje iz vašeg telefona. Radi se o nekim vidljivim i korisnim promjenama, ali puno je tu sitnica koje su dotjerane kako bi se olakšalo korištenje.

Predstavljamo nekoliko zanimljivih mogućnosti koje sa sobom donosi iOS 16.

Lock Screen je ponešto promijenjen. Ikonica lokota koja otključava zaslon sada je nešto manja i diskretnija, a ljepša je i sama animacija. Duži pritisak na lockscreen odzumira zaslon pa imate mogućnost dodavanja novog zaslona, a klikom na Customize, možete mijenjati fontove sata, boju te pomoću slidera izabrati jačinu prozirnosti boja. Možete kreirati i dodatne zaslone s emoji wallpaperima.

Battery Percentage ponovo je omogućen. Nalazi se u Settings-Battery-Battery percentage. Nažalost, postotak nije moguće postaviti izvan ikone.

Face ID sada radi i u vodoravnom položaju, pa čak i kad okrenete telefon za 180 stupnjeva.

Konačno je omogućen i Haptic feedback na tipkovnici. No, ne nalazi se u postavkama tipkovnice, već morate posegnuti u Settings-Sound and Haptics-Keyboard Feedback, i zatim tamo omogućite feedback za iOS tipkovnicu.

Unsend Message nudi vam mogućnost da obrišete poslanu poruku. To radite tako što dugim pritiskom na samu poruku dobijete maleni Menu na kojem  odaberete Unsend i tada je poruka izbrisana. Na isti način editirate poslane poruke. Limit za ove akcije je 15 minuta.

Siri može automatski slati poruke, tako da u postavkama uključite ovu značajku te pomoću timera odredite kada će Siri poslati poruku. Slanje poruke možete otkazati.

Lift Subject je vrlo zanimljiva mogućnost. Dužim pritiskom  nekog subjekta na fotografiji, možete taj isti subjekt doslovno izvaditi iz fotografije i prenijeti ga u  poruku te zatim poslati.

Pronalaženje passworda za WiFi vrlo je korisna stvar ako ste ga zaboravili. Nalazi se u Settings -WiFi -Info. Otključavate ga pomoću Face ID autorizacije.

Duplicirane fotografije brišete vrlo jednostavno na iOS 16. Ova opcija nalazi se u Photos-Album-Utilities. Klikom na brisanje, iOS 16 će obrisati dupliciranu fotografiju, ali će paziti da ostavi onu koja je bolje kvalitete. Hidden Gallery poslužit će vam da skrijete neke osjetljive i samo vama bitne fotografije. Zaštićene su Face ID autorizacijom.

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli u otkrivanju mogućnosti koje ima vaš novi iPhone i iOS 16.

 

 

 

 

 

 

 

 

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Apple radi na boljem hlađenju za iPhone 16