NOVOSTI

iPad Pro 2018 pomeo konkurenciju u segmentu tableta

iPad Pro 2018

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Novi flagship

Apple je održao još jednu konferenciju u kojoj je predstavio nekoliko novih proizvoda. Među njima je svakako najimpresivniji bio novi tablet, iPad Pro 2018.

Pro serija tableta od Applea uvijek je imala impresivne performanse, sa procesorom poboljšanim za tablete, no starim jednu generaciju. Ovoga puta Apple novi iPad nudi sa najnovijim A12X Bionic čipom koji se u slabijoj verziji nudi i u novim smartphoneima. To znači da je procesor u novo iPadu najjači koji trenutno postoji. Zato se Apple može i hvaliti tolikim poboljšanjima.

iPad Pro 2018 tako dolazi u dvije veličine ekrana, 12,9 inča i 11 inča. Malo se razlikuju i u rezolucijama te veći ima 2048 x 2732 piksela i 265 ppi, dok manji ima rezoluciju od 1668 x 2388 piksela sa istom gustoćom od 265 ppi. Oba ekrana koriste IPS tehnologiju te brzinu osvježavanja od 120 Hz, poput prijašnjeg modela. Prostor samog zaslona je maksimiziran što znači male rubove, kao i odluku da se senzor otiska prsta makne. Sada se tablet zato može otključavati FaceID tehnologijom. Sav hardver također je smješten u kućište debljine svega 5,9 mm.

iPad Pro 2018

Kakakv je iznutra?

Zvijezda predstave bio je i poboljšani procesor, A12X Bionic. Dodane su mu još dvije jače Vortex jezgre te sada ima 4 + 4 konfiguraciju za rekordne performanse. Zahvaljujući 7nm proizvodnoj tehnologiji ugurali su 10 milijardi tranzistora u mobilni čip. Grafička komponenta je također poboljšana te umjesto četiri jedinice, ima ih sedam za također bolju grafičku obradu u usporedbi s iPhoneom XS. Dolazi i sa pohranom sa do 1 TB memorije.

Usporedimo to sa praktički jedinom konkurencijom na tržištu, Samsungovim Galaxy Tab 4 koji se drži korištenja starih Snapdragon procesora za nove tablete koristeći 835 model i vidimo zašto novi iPad privlači toliko pozornosti.

Cijena je naravno bolna točka kod Appleovih proizvoda jer vole na njih imati ogromne marže. Cijena se naravno ulaskom proizvoda u EU povećava, što znači da do naših trgovina imaju nerealne cijene. Potpuno opremljeni tablet stajati će vas oko 1.850 dolara, a ako se odlučite za olovku i tipkovnicu, ta cijena lagano prelazi 2.200 dolara na američkom tržištu.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
I Messenger donosi HD kvalitetu prijenosa fotografija