NOVOSTI

Što donose novi Apple iPhone modeli?

Još tjedan dana do novog iPhonea, što će Apple predstaviti?

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

5/5 - (1 vote)

Prva polovica rujna tradicionalno je vrijeme u kojemu Apple predstavlja svoje nove telefone. Prošle je godine doista uspio iznenaditi s modelom X koji je donio zanimljive novitete u dizajnu. Ekran preko cijele prve strane i zub za prednju kameru koji se preslikao na mnoštvo modela, ali i dosada najviša cijene u paketu s infracrvenim otključavanjem lica. Predstavljeni su prošle godine i nešto pristupačniji iPhone 8 i 8 plus, a tjedan dana prije Apple događaja u Cupertinu okupili smo na jednom mjestu glasine oko mogućih novih Appleovih telefona.

Stranica 9to5mac.com prošlog je tjedna objavila fotografiju (ne render) za koji tvrdi da su novi iPhone XS modeli

Prvo da riješimo nazivlje. Prema dosad najčešćim nagađanjima najvjerojatniji naziv novih telefona bit će vraćanje tradiciji dodavanja slova s, pa bi se trebali predstaviti iPhone XS i XS plus te jedan pristupačniji model. Postoji mogućnost da se umjesto slova s, na prošlogodišnji iPhone X doda brojka 2. Što se tiče jeftinijeg iPhonea, za njega se nagađa kako će stići tek u listopadu, a trebao bi imati LCD ekran umjesto prepoznatljivog OLED-a. Taj bi telefon trebao biti veličine 6,1 inča i dolaziti u dvije varijante, s podrškom za dvije SIM kartice i s jednom, a cijena bi mu trebala biti oko 550 dolara, dok o hardverskim specifikacijama za taj mogući jeftiniji iPhone zasada nema curenja informacija.
Što se tiče glavnih zvijezda predstojeće Apple konferencije, stranica 9to5Mac objavila je fotografiju novih telefona u zlatnoj boji. Apple bi prema njima trebao predstaviti 5,8 i 6,5 inčne modele s ranije spomenutim imenom iPhone XS.

Koliko kamera će imati novi iPhone modeli? Ostaju li pri vertikalnom slaganju?

Jedan od modela za 2018. godinu mogao bi imati trostruku stražnju kameru, čime bi odgovorio na izazove koje je s tri kamere postavio Huawei P20 Pro. S novim sustavom kamera, iPhone bi trebao poboljšati kvalitetu fotografije u slabijim uvjetima osvjetljenja te povećati zoom mogućnosti. Apple u zadnje vrijeme dosta ulaže u proširenu stvarnost, pa bi i to mogao biti trag u smjeru tri kamere.
Nakon fenomenalnih Android flagship proizvoda predstavljenih ove godine, slika nam definitivno nije cjelovita bez Apple ponude i stoga s nestrpljenjem očekujemo nove iPhone modele da ih naravno i usporedimo s konkurencijom.

5/5 - (1 vote)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
iPhone 12 u najnovijem ažuriranju dobiva podršku za Qi2 punjenje