NOVOSTI

Apple WWDC 2018

Službeno objavljen iOS 12 i mnoga druga poboljšanja

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Apple na svojoj WWDC konferenciji svake godine najavi velik broj novosti i poboljšanja, a 2018. nije iznimka. Neki su ostali razočarani izostankom novog hardvera, ali ostale najave su i više nego nadoknadile ovaj nedostatak.

Za iOS 12 je najavljeno ogromno poboljšanje performansi, do čak 40% tijekom otvaranja aplikacija.

Osim toga, u iOS-u 12 stavljen je velik naglasak na Augmented Reality i VR.

ARKit 2 donosi mogućnost lakog kreiranja 3D objekata u Adobe alatima poput Photoshopa i njihovo ubacivanje u VR u realnim dimenzijama. Također, AR igre će sada podržavati više istovremenih korisnika, što će omogućiti igre i aplikacije za više ljudi.

Kako bi ovo funkcioniralo na svim aplikacijama unutar Apple ekosustava, Apple je u suradnji s Pixarom kreirao novi 3D format, “USDZ”, koji će raditi na iOS-u, Safariju, macOS-u Apple Mailu i biti nativno podržan u Creative Cloudu.

Apple Photos će dobiti mnoga poboljšanja inspirirana Google Photosima, s automatskim prijedlozima mogućih efekata, podsjećanja na fotografije slikanih na taj datum prošlih godina i posebnom kategorijom za “featured” fotografije.

Siri će dobiti Shortcuts funkcionalnost sličnu popularnom servisu IFTTT pa ćete za jednostavnu frazu poput “Going home” moći povezati čitav niz radnji poput slanja poruka bližnjima i namještanja termostata na željenu temperaturu.

Osim Photosa, još je jedna novost podsjetila na Googleovu ovogodišnju konferenciju – i Apple se brine za naše digitalno zdravlje uvođenjem statistika o korištenju uređaja, ograničavanje vremena korištenja za pojedine aplikacije i poboljšanja za Do Not Disturb dok spavamo.

Face Time će napokon dobiti podršku za grupne pozive, i to do 32 osobe.

Apple Watch, točnije nova inačica WatchOS-a, donosi poboljšanja u praćenju fizičkih aktivnosti, posebice joge, a implementirana je i podrška za Siri Shortcutse. Nova aplikacija Walkie Talkie omogućit će slanje kratkih audio poruka drugim korisnicima Apple Watcha.

Na kraju, za macOS je najavljen dugo očekivana tamna tema i Desktop Stacks za bolju i lakšu organizaciju radne površine, a Safari će sada blokirati sve skripte za praćenje po internetu.

Sve ove novosti (i mnoge druge!) možete vidjeti na snimci ovogodišnje prezentacije.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
iPhone 16 Pro dolazi s 2 TB memorije i još većom baterijom