NOVOSTI

Mobile World Congress 2017

PRVI TEST Coolpad Cool S1

Vrlo ekskluzivno i premium izgleda novi, upravo predstavljeni Coolpad Cool S1.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

4/5 - (4 votes)

Već na prvi pogled nas je oduševio novi model iz Coolpada, predstavljen u Barceloni na MWC-u 2017. Coolpad je sa Cool S1 ušao u područje u kojem suvereno vladaju poznati brandovi, ali i brandovi koji se već nekoliko godina probijaju prema vrhu. Već duže vrijeme je Coolpad prisutan među top 10 proizvođača mobitela u svijetu, po isporučenim količinama pa je bilo i očekivano da uđu u segment najjačih telefona na tržištu. Za to je potrebno imati vrhunske komponente ugrađene u vrhunski izrađeno kućište sa stabilnim operativnim sustavom koji je popeglan i nema nikakvih štucanja u radu.
[pt id=’1769′ size=’full’ link=’file’ class=’aligncenter’]
Ipak, treba vam i još nešto, što će biti cool, a sve prethodno nabrojano pronašli smo u Coolpadu Cool S1. Nabrojat ćemo samo neke od hardverskih karakteristika: 6 GB RAM-a, 64 i 128 GB interne memorije, jak baterija od čak 4070 mAh, 16-megapikselna kamera iz Sonyja, a šlag na kraju je Harman Kardon pojačalo ugrađeno u telefon te njihove slušalice.
Krenimo upravo od zvuka: na telefonu smo pokrenuli nekoliko pjesama, u velikom prostoru, a zvuk se glasno preko dva zvučnika (jedan na vrhu prednje strane telefona i drugi na donjoj bočnoj strani iza desnih perforacija) ravnomjerno širio po prostoru. Zvučna slika je vrlo široka, uz bogatu reprodukciju svih tonova (niskih, srednjih, visokih), zvuk se ne raspada niti kad je poglašnjen na najjačem nivou. Odlično!
[pt id=’1770′ size=’full’ link=’file’ class=’aligncenter’]
Izrada telefona zaslužuje čistu peticu – naprijed je 5,5-inčni fullHD ekran zaštićen s Gorilla staklom, a na stražnjoj i bočnoj strani se nalazi anonizirani aluminij. Kućište može izdržati pad s visine od 1,8 metara i neće se razbiti. Telefon izgleda premium u crnoj boji s crnim tipkama, spojevi su besprijekorno izvedeni, ali kad vidite crnu boju kućišta sa tipkama u zlatnoj boji te rubovima leće kamere i senzora otiska prsta također u zlatnoj boji, uz decentan stil i nenametljivu debljinu zlatne linije ostat ćete sigurno oduševljeni. Zlatna boja dio je limitirane verzije Coolpada Cool S1.
[pt id=’1771′ size=’full’ link=’file’ class=’aligncenter’]
Senzori otiska prsta kod drugih telefona imaju hrapav osjećaj pod prstima, a Coolpad je otišao korak dalje te je površinu senzora prekrio staklom koje je ipak ugodnije pod prstima. Od konektora na Coolpadu Cool S1 pronalazimo USB Type-C 3.0 utor te infracrveni senzor za daljinsko upravljanje uređajima.
Baterija od 4070 mAh do 100% napunit će se za oko sat vremena uz brzi QuickCharge 3.0 punjač te će omogućiti dva dana rada, čak i ako ste high-user.
 
Sve spomenuto pokreće Snapdragon čipset 821 te niti u tom dijelu Cool S1 ne razočarava, ali najveći benefit za korisnike predstavlja ovo: radna (RAM) memorija od 6 GB dolazi u obje verzije telefona, bez obzira odabrali verziju sa 64 ili 128 GB interne memorije! Odajemo pohvalu Coolpadu za ovaj potez jer mnogi proizvođači uglavnom zakidaju korisnike kad uzmu slabiju verziju telefona (s manje interne memorije). Na Antutu testu Coolpad Cool S1 dobio je 160.385 bodova tako da je sve ugrađeno u telefon dobro povezano s Androidom 6.0 koji će biti nadogradiv na verziju 7.0.
[pt id=’1772′ size=’full’ link=’file’ class=’aligncenter’]
Iz Coolpada su nam izjavili da su jako pazili na gamerski ugođaj pa ako dođe do pregrijavanja telefona uslijed rada prvo će se u pozadini ugasiti druge aplikacije kako bi se igra mogla igrati bez zastajkivanja, a pazilo se i na amještaj određenih komponenti telefona koje se inače zbog rada više zagrijavaju. Ne treba zaboraviti radni takt procesora s osam jezgri na 2,53 GHz. Istovremeno na Coolpadu S1 može biti aktivno 20 aplikacija, a zgodno je što se pozivanjem aktivnih aplikacija one pojavljuju na dnu ekrana, što je daleko praktičnije nego kad su poredane od vrha ekrana prema dolje. 
[pt id=’1775′ size=’full’ link=’file’ class=’aligncenter’]
Na kraju našeg prvog testa direktno iz Barcelone spomenimo još 16-megapikselnu Sony kameru koja snima 4K video, ima stabilizaciju slike dok prednja nudi maksimalnih 8 megapiksela. GPS čip u telefonu je uparen s kompasom i Glonass sustavom te se dobila visoka preciznost pri lociranju od čk 3 metra.
 
Cijena za Coolpad Cool S1
 
Telefon Coolpad Cool S1 bit će dostupan u Hrvatskoj u svibnju 2017. godine preko Coolpad.hr web stranice tako da ćete telefon moći naručiti direktno od proizvođač. Zbog toga će i cijena biti vrlo zanimljiva:
– 6 GB RAM + 64 GB interna memorija za 369 eura,
– 6 GB RAM + 64 GB interna memorija + Harman Kardon slušlice za 419 eura,
– 6 GB RAM + 128 GB interne memorije + Harman Kardon slušlice za 419 eura za 469 eura.
Cijena Harman Kardon slušalica u slobodnoj prodaji na tržištu je inače 110 eura tako da ćete uz Cool S1 dobiti vrijedan poklon. Jamstvo na telefon će biti dvije godine, a ustreba li vam nešto od dodatne opreme ili neki rezervni dio (na primjer ekran) moći ćete ga kupiti direktno preko weba od Coolpada te uz upute čak i sami zamijeniti.
[pt id=’1773′ size=’full’ link=’file’ class=’aligncenter’]
[pt id=’1774′ size=’full’ link=’file’ class=’aligncenter’]
4/5 - (4 votes)
Cool nam je ova fora: s tri prsta prijeđemo od vrha ekrana prema dnu te ćemo time uhvatiti screenshot, a zatim se taj screenshot može postaviti za pozadinu (wallpaper) te postići zanimljiv efekt telefona u telefonu.
Detaljni test telefona Coolpad Cool S1 objavit ćemo kad telefon krene u prodaju.
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1