NOVOSTI

Google I/O – prvi dan

Predstavljene mnoge novosti, fokus i dalje na umjetnoj inteligenciji

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Jučer je održan prvi dan Googleove I/O konferencije i, osim dijela o nadolazećem Androidu P, većina prezentacije bila je posvećena daljnjem razvoju Google Assistanta i integracije umjetne inteligencije u sve Googleove proizvode.

Sam Google Assistant će uskoro dobiti šest novih glasova s kojima ćete moći prirodnije komunicirati jer ćete razgovore moći nastavljati bez da ga konstantno morate zazivati i aktivirati. Vjerojatno najimpresivniji moment cijele prezentacije bio je telefonski razgovor koji je Google Assistant vodio s frizerskim salonom i odradio kompletnu narudžbu bez da se i na trenutak činilo kao da je s jedne strane razgovora računalo. Google kaže da su ti razgovori nešto na čemu će se još mnogo raditi i da su rezultat svih njihovih istraživanja i AI eksperimenata čiju konačnu integraciju nazivaju Google Duplex.

AI poboljšanja dolaze i u Google Photos koje će, uz pomoć Lensa, sada moći prepoznavati tekst i objekte iz stvarnog života te vam sugerirati slične i gdje ih možete kupiti. Zahvaljujući prepoznavanju lica, fotografije u galeriji ćete moći dijeliti s ljudima s fotografije samo jednim klikom, a dobit ćete i sugestije kako popraviti fotografije korekcijom boje ili osvjetljenja.

Android P donosi poboljšanja u upravljanju baterijom, ali i vašim životom jer ćete uz Android Dashboard imati uvid u to koje aplikacije koristite, u koje vrijeme i koliko često interaktirate s mobitelom, s nadogradnjama Do Not Disturb sustava i opcijom Wind Down koja će vam mobitel prije spavanja učiniti dosadnijim (prebaciti ekran u crno-bijelo) kako biste ga prije odložili i zaspali.

Također, najavljeni su App Actionsi koji će efikasno predviđati koje ćete aktivnosti iduće zatrebati i predlagati ih pri vrhu “ladice” s popisom aplikacija, a uz App Actionse će doći i API nazvan Slices koji će drugim aplikacijama omogućiti integraciju s ovim sustavom.

Zanima li vas nastavak, uskoro kreće prijenos drugog dana:
https://events.google.com/io/live

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
HarmonyOS Next uskoro i na globalnom tržištu?