NOVOSTI

Google Pixel 3 dobiva Night Sight slikanje

Pixel 3 Lite

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Google Pixel 3 i njegova veća verzija, Pixel 3 XL na tržištu su neko vrijeme. Google tek otključava nove funkcije updateima, a najnovija se odnosi na kameru. Kada su uređaji predstavljeni, mnogi su zapazili da ima samo jednu stražnju kameru. U svijetu gdje konkurencija na uređaje stavlja minimalno dvije, a ponekad i do četiri kamere s jedne strane, taj je potez bio upitan. No, Google tvrdi kako im je dovoljna jedna odlična kamera, a efekte koje drugi dobivaju hardverom Google može napraviti softverski. Tako jedna kamera osim klasičnih slika ima i brojne dodatne modove za slikanje i sve to postiže zahvaljujući AI tehnologiji. U uređaju se kao i na njegovom prethodniku nalazi poseban čip čiji je jedini zadatak obrada videa i fotografija.

O čemu se radi

Prijeđimo dakle na najnoviju mogućnost Google Pixel 3 stražnje kamere. Zove se Night Sight te služi za slikanje odličnih fotografija u gotovo potpunom mraku. Kako su to postigli? Gotovo svaki mobilni uređaj i fotoaparat to može. Jednostavno je pri slikanju potrebno ostaviti blendu fotoaparata otvorenu duže vrijeme kako bi senzor mogao prikupiti više informacija o svijetlu vani. Problem kod tog pristupa je što za uspješnu fotografiju, fotoaparat i sve što on snima moraju biti apsolutno nepomični. To znači da slikanje iz ruku ne dolazi u obzir, a nošenje velikog stalka za mobitel nije svačija definicija zabave.

Google Pixel 3 XL HDR+ Enhanced 11

Kako funkcionira

Prvi je ovu tehnologiju na svijetlo dana izbacio Huawei sa svojim P20 Pro uređajem. I ostali imaju tu mogućnost, no ne i dovoljno procesorske snage niti senzore da bude preczna kao na Pro verziji. Sada Google Pixel 3 dobiva sličnu tehnologiju, no ona će biti dostupna i prijašnjim Pixel modelima. Update još nije javan, već su članovi XDA foruma pronašli verziju u kodu aplikacije i omogućili da radi na uređaju prijevremeno. Smartphone za vrijeme Night Sight slikanja uzima više slika te ih pomoću AI tehnologije povezuje i tako izbjegava mutnu sliku zbog micanja korisnika. Rezultati su gotovo nestvarne slike sa vrlo dobrim detaljima i visokom razinom osvjetljenja inače vrlo tamnih scena koje uređaji do sada jednostavno nisu mogli uhvatiti.

No, Google svoj API kamere često dijeli s ostalima tako da bi uz malo sreće mogli naći takvu aplikaciju i za svoj uređaj. Jedini uvjet je da imate jedan od flagship procesora da te podatke i obradi.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Apple najavio nove AI mogućnosti na iPhoneu 16