NOVOSTI

Nova pravila na Play Trgovini

Google pokušava riješiti jedan od najvećih problema na Androidu

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Google je prije nekoliko dana dodao neke nove stavke u svoj Developer Policies dokument koji određuje što je dopušteno, a što nije, na Play Trgovini.

Kao prvo, zabranjene su aplikacije usmjerene djeci, a koje sadrže sadržaje za odrasle. Iako čudi da ovo pravilo već nije bilo u dokumentu, njegovo naknadno dodavanje možda više govori o svijetu u kojem živimo nego o Googleovim propustima.

Nadalje, zabranjeni su svi tipovi aplikacija za mining kriptovaluta poput Crypto Minera i NeonNeonMinera. Ove aplikacije uvelike narušavaju performanse uređaja, troše bateriju, a i sama cryptomining moć mobilnih uređaja nije ni približno dovoljna da bi bile korisne.

Ukidaju se i sve aplikacije koje se tiču nabavke ili sastavljanja oružja, municije ili dodataka.

Stavka koja bi mogla raditi određene probleme developerima i zajednici je zabrana repetitivnih aplikacija koje repliciraju sadržaj ili iskustvo drugih aplikacija, te onih koje su očito nastale pomoću automatiziranih alata ili korištenjem predložaka. Kako na Play Trgovini ima bezbroj aplikacija, zvuči gotovo nevjerojatno da će Google s lakoćom utvrditi koje aplikacije su kopirale koga i kako su nastale, tako da bi se moglo dogoditi da nastradaju i pošteni developeri koji su poštovali sva pravila.

Uklonjene će biti i aplikacije koje pretjeruju s reklamama i serviraju ih nakon svake interakcije s korisničkim sučeljem.

Sve u svemu, nove stavke i te kako imaju smisla, ali ostaje pitanje koliko će se provoditi jer će se vjerojatno već kod ovih “repetitivnih sadržaja” lomiti koplja i moguće zloupotrebljavati ova nova pravila ponašanja, a ni Google nikada nije bio previše dosljedan kada su u pitanju provođenja striktnih pravila.

Detaljnije pročitajte na Google Developer Blogu.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Gemini je novo ime za Googleov AI chatbot