NOVOSTI

HONOR predstavio novi Magic6 Pro pogonjen AI-em u Barceloni

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Osim novog Magic6 Pro pametnog telefona, HONOR je predstavio i novo prijenosno računalo potpomognuto umjetnom inteligencijom MagicBook Pro 16.

HONOR je predstavio i MagicOS 8.0, najnoviju verziju svog operativnog sustava temeljenog na Androidu. Nova inačica njihova operativnog sustava za mobitele također je potpomognuta umjetnom inteligencijom.

U njemu se ističu funkcije poput Magic Capsule i Magic Portal.

Dodirom natpisa na obavijestima na vrhu zaslona, Magic Capsule se proširuje kako bi ponudio dodatne informacije i povezane opcije, dajući korisnicima trenutni pristup osnovnim resursima i eliminirajući potrebu za navigacijom kroz više aplikacija kad žele biti produktivni.

Magic Portal koristi snagu umjetne inteligencije za razumijevanje poruka i ponašanja korisnika, pojednostavljujući složene zadatke u proces u jednom koraku.

Na primjer, AI Magic Portala brzo prepoznaje adrese u tekstualnoj poruci i usmjerava korisnika na Google Karte.

Osim ovih AI značajki, HONOR je veliki naglasak stavio na tzv. Magic Ring – sustav koji bi trebao omogućiti instantnu povezanost i suradnju svih HONOR uređaja odjednom, nešto poput Appleova cross-device sustava. Od dijeljenja kamere s jednog uređaja na drugi do dijeljenja dokumenata s jednog uređaja na drugi, HONOR obećava osam mogućnosti koje bi trebale biti međusobno povezane na svim uređajima unutar HONOR ekosustava.

“S velikim zadovoljstvom najavljujemo globalno lansiranje novih pametnih telefona Honor i računala s umjetnom inteligencijom, koji istinski pomiču granice korisničkog iskustva i ruše granice u interakciji između čovjeka i uređaja”, rekao je izvršni direktor tvrtke HONOR George Zhao.

George Zhao je novi Magic6 Pro i sve njegove mogućnosti predstavio s partnerima tvrtke HONOR – Intel, Qualcomm, Porsche, Microsoft.

HONOR je kao prioritet postavio isporuku sportske fotografije.

Tako novi HONOR Falcon sustav kamere pokreće AI model s bazom podataka za koju Cristiano Amon iz tvrtke Qualcomm navodi da je 28 puta veća od prethodne generacije, a HONOR Magic6 Pro uključuje i HONOR AI Motion Sensing Capture, AI algoritam za snimanje koji predviđa i snima odlučujuće trenutke u ultra-visokoj rezoluciji.

Mi smo AI Motion Sensing Capture testirali na večeri Flamenca u Barceloni, a rezultati su bili odlični.

Najnoviji sustav kamera ima periskopsku telefoto kameru od 180 MP (f/2.6, OIS) s 2.5x optičkim zumom i do 100x digitalnim zumom.

HONOR Magic6 Pro ima i ultra široku kameru od 50 MP (f.2.0, EIS) i glavnu kameru od 50 MP, s promjenjivim otvorom blende (f/1.4 i f/2.0, OIS) za snimanje brzih trenutaka u iznimnoj jasnoći.

Pogled na katedralu Sagrada Familia s krova našeg hotela u Barceloni – fotografirano s Magic6 Pro pametnim telefonom i njegovom 180 MP periskopskom kamerom.

Jednom kad uslikate i snimite materijale, umjetna inteligencija koja se nalazi u uređaju moći će vam pomoći s video produkcijom – AI-u koji koristi isključivo resurse na samom uređaju umjesto da ovisi o resursima u oblaku jednostavno ćete narediti da generira video iz materijala koje ste snimili određeni dan ili na određenom putovanju i on će vam ponuditi iz kojih materijala će on stvoriti video.

Pogled na katedralu Sagrada Familia u Barceloni s glavnom kamerom telefona HONOR Magic6 Pro bez korištenja zooma.

Ako vam pašu ponuđeni materijali, jednostavno ćete trebati kliknuti opciju “Generate video” i mobitel će stvoriti novi video iz vaših materijala.

Mobitel pokreće najnoviji čipset tvrtke Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, koja novim uređajima donosi 30% poboljšanja u performansama CPU-a i 25 % povećanja GPU-a. Uz to, omogućava im i napredne rezultate u AI zadacima, a ovaj čipset se nalazi u većini trenutnih flagship uređaja najpopularnijih proizvođača Android telefona.

Uz to, HONOR je Magic6 Pro opremio i poprilično velikom baterijom od 5.600 mAh, koja uz to ima i klasično Wired SuperCharge punjenje od 80 W i Wireless SuperCharge od 66 W.

Iz HONOR-a navode da se tako Magic6 Pro može napuniti do 100% za 40 minuta.

Kod baterije se HONOR posebice hvali svojom silicij-ugljičnom baterijom druge generacije, za koju ističe poboljšanje energetske učinkovitosti i izvrsne performanse pri niskim temperaturama.

Magic6 Pro dolazi sa 6,8 inčnim LTPO Eye Comfort zaslonom s dinamičnom frekvencijom osvježavanja, Dolby Vision certifikatom i 4.320 Hz PWM zatamnjivanjem.

HONOR Magic6 Pro bit će dostupan u Hrvatskoj u crnoj i zelenoj boji po preporučenoj cijeni od 1.299 eura.

U razdoblju pretprodaje od 26. veljače do 13. ožujka 2024. godine ili do isteka zaliha, korisnici će uz pametni telefon dobiti i HONOR Pad X9 tablet.

Mi HONOR Magic6 Pro trenutno testiramo u Barceloni, a detaljniju recenziju vam donosimo uskoro.

 

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Honor (konačno) na međunarodno tržište donosi MagicOS 8.0