NOVOSTI

Iako u problemima, HTC i dalje sadrži kvalitetne inženjere i patente

Google u pregovorima oko kupnje HTC-a

Pregovori traju već neko vrijeme i navodno su pri kraju
HTC U11

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

HTC (High Tech Computer), korporacija poznata po svojim Android pametnim telefonima, jedna je od onih koje izbacuju kvalitetne i dobre uređaje, no zbog određenih loših poslovnih poteza, velike konkurencije ali i nedostatka marketinga, postaje sve manji i manji sudionik na tržištu. Tajvanska kompanija koja je svoje ime proslavila sa Windows Mobile pametnim telefonima, mogla bi uskoro pasti u ruke Google-a.

Izvori iz Kine, točnije Commercial Times, došli su do informacija da već neko vrijeme traju pregovori između Google-a i HTC-a oko otkupa HTC-ove mobilne divizije. HTC osim pametnih telefona izrađuje i uređaje za virtualnu stvarnost (HTC Vive) pa bi u tom slučaju HTC kao kompanija i dalje postojala, dok bi samo mobilni dio prešao u Googleovo vlasništvo. Slična situacija dogodila se i sa Nokiom, koja je i dalje opstala kao samostalna tvrtka dok je mobilni dio, zajedno sa Nokia i Lumia brendom, prešao u Microsoftovo vlasništvo.

https://www.youtube.com/watch?v=Rykmwn0SMWU

Google već ima iskustva s takvim akvizicijama – 2012. godine su od Motorole kupili mobilni odjel za 12.5 milijardi dolara, s namjernom da kupe patente koje je Motorola posjedovala u vezi mobilne tehnologije. Nakon što je rasformirala Motorolin odjel i zadržala patente, ostatke odjela prodala je Lenovu koji i dan danas izbacuje modele pod Moto brandom.  HTC također drži neke važne patente tako da je moguće da je Google zapravo najviše zainteresiran za taj dio, no ne isključuje se mogućnost da će HTC-ovi inženjeri raditi na nasljednicima Googleove Pixel linije pametnih telefona. Prvi Pixel uređaj je proizveden u suradnji sa HTC-om tako da suradnja između te dvije tvrtke seže u prošlost i nije neočekivana.

Za HTC bi ovo mogla biti i dobra vijest, jer su na temelju zadnjeg financijskog izvješća u kolovozu imali najmanje prihode u zadnjih 13 godina. Ukoliko Google odustane od kupnje, velika je vjerojatnost da će neka druga velika tvrtka biti zainteresirana za HTC, no sudeći po tome da su pregovori s Google-om gotovo pri kraju, očekuje se službeno očitovanje obje tvrtke koje će ili potvrditi, ili demantirati glasine.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1