NOVOSTI

Android One modeli postaju dostupni u više zemalja

HTC-ov U11 Life biti će sljedeći model u Android One program

Solidan hardver sa čistom verzijom Android operativnog sustava dobiva na popularnosti
U11 Life najava

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Google je u rujnu 2014. godine najavio projekt u kojem će proizvođači pametnih telefona predstaviti modele koji su cjenovno dostupni te koji sadrže čistu verziju Android operativnog sustava koji će dobivati redovite nadogradnje i sigurnosne zakrpe barem dvije godine. Iako je na početku projekt cilja tržišta u razvoju kao što su Kina, Indija i Latinska Amerika, velik broj korisnika u razvijenim zemljama izrazio je želju za pristupačnim Android telefonom koji „vrti“ optimiziran i lagan operativni sustav. Nažalost, Google je pomalo zapostavio cijeli projekt koji je ipak ove godine pokazao znakove života te, štoviše, neki solidni modeli srednje klase također su postali dio Android One linije.

I dok je Xiaomi sa svojim Mi A1 započeo novu generaciju Android One mobitela, Moto je također sa svojim X4 modelom ponudio Android One model na američkom tržištu. Posljednji proizvođač koji je odlučio napraviti isti potez je HTC sa svojim U11 Life mobitelom.

U11 Life u crnoj boji, sa zelenkastim presijavanjem
U11 Life u crnoj boji, sa zelenkastim presijavanjem

HTC U11 Life, kao što i sam naziv govori, dijeli velik dio dizajnerskih smjernica sa svojim jačim i skupljim U11 rođakom. Tako će U11 life krasiti sjajno stakleno kućište tamno plave, svijetlo plave ili crne boje, koje će zapeti za oko velikom broju promatrača.

Sa prednje strane također je vidljiv dizajn sličan U11, samo što je ovdje u pitanju manji, 5,2 inčni IPS ekran FullHD rezolucije, kojeg štiti Gorilla Glass. I sama unutrašnjost ipak ne prati high-end model U11, pa će tako U11 Life biti pogonjen Snapdragon 630 procesorom sa osam jezgara, no i sa maksimalnom frekvencijom od 2,2 GHz. Snapdragon 600 serija poznata je po svojim dobrim performansama, ali i štedljivosti tako da će svi osim najzahtjevnijih gejmera biti zadovoljni. Radna memorija pomaže sa svojih 3 gigabajta da aplikacije ostanu što dulje u pripravnosti, dok 32 gigabajta interne memorije može biti prošireno sa microSD karticom. Jači model dolazi sa 4 gigabajta radne memorije i 64 gigabajta interne memorije, dok svi modeli dolaze sa USB Tip C utorom.

U11 Life u plavoj boji
U11 Life u plavoj boji

Kamera rezolucije 16 megapiksela podržava HDR te ima otvor blende od f/2.0, dok po pitanju povezivosti U11 Life nudi high-end komponente kao što su NFC, Bluetooth 5.0, kao i vodootpornost. Baterija kapaciteta 2600 mAh na prvi pogled ne zvuči puno, no manja rezolucija ekrana i štedljiv procesor trebali bi omogućiti zadovoljavajuću autonomiju.

Uređaj će biti dostupan od početka studenog, s time da je preporučena cijena 369 eura. Očekivano, cijena na hrvatskom tržištu bi zbog većeg PDV-a i marže trebala biti malo veća.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1