NOVOSTI

Umjetna odnosno umjetnička inteligencija

Huawei – Sound of Light

Poslušali smo koncert pogonjen umjetnom inteligencijom

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Huawei nas je ugostio u Brahms Hall dvorani bečkog Musikvereina kako bismo svjedočili koncertu za koji je glazbu napisala umjetna inteligencija. Huawei predvodi implementacijom umjetne inteligencije u pametne telefone, od fotografije do poboljšanja performansi grafičkog procesora, umjetna inteligencija ima utjecaj na širok spektar mogućnosti Huawei pametnih telefona. Novi Mate 20 Pro pogonjen je Kirinom 980, prvim chipsetom koji ima dvostruki NPU, jedinicu za procesiranje umjetne inteligencije. Ovog puta Huawei je otišao korak dalje, i umjetnom inteligencijom stvorio jedinstveno umjetničko djelo.

Ina Sabitzer provela nas je kroz proces nastajanja simfonije

Projekt Sound of Light kao zadaću imao je testiranje umjetne inteligencije, odnosno pomicanja granica onoga mogućnosti umjetne inteligencije. Ovaj projekt fokusiran je na mogućnost umjetne inteligencije kod analize slike te prijevoda njenog sadržaja u glazbu. Tim Huaweijevih suradnika uputio se u Norvešku gdje su imali vrlo težak zadatak – zabilježiti polarnu svjetlost, prepoznati ključne karakteristike same svjetlosti i pretvoriti ih u glazbene elemente. Jednom kada su završili s analizom svjetlosti i pretvorbom istih u zvuk, tim Huaweijevih suradnika komponirao je simfoniju uz pomoć Mate 20 Pro pametnog telefona. Ta simfonija ključan je element finalnog proizvoda, iskustva koje nam je omogućilo da kroz osjetilo sluha iskusimo ljepotu polarne svjetlosti.

Brahms Hall ispunio je zvuk AI simfonije

Synchron Stage orkestar predvođen dirigentom Jamesom Shearmanom za nas je uživo izveo simfoniju i uz projekciju snimaka polarne svjetlosti sinkronizirao sliku i zvuk te nam omogućio da po prvi puta čujemo polarnu svjetlost. Iskustvo Synchron Stage orkestra u izvođenju glazbenih djela za potrebe filma očitovalo se kroz savršenu sinkronizaciju zvuka s vizualima što je cijelu simfoniju podiglo na mnogo viši nivo.

Zvijezda večeri, Huawei Mate 20 Pro u akciji

Huawei neprestano pomiče granice mogućnosti umjetne inteligencije, i Sound of Light projekt kulminacija je dugogodišnjeg razvoja inovacija na tom području.

Na after partyu posjetitelji su se mogli upoznati sa Mate 20 serijom telefona

Ako niste, svakako preporučamo da pogledate snimku ovog događanja i sami se uvjerite u mogućnosti umjetne inteligencije.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1