NOVOSTI

O dizajnu Honora 10

Najbolje od mode, majstorstva i inženjerstva

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

5/5 - (2 votes)

Kako bi se njihovi uređaji isticali, Honor dizajn svojih proizvoda stavlja na prvo mjesto. Honor 10 nije iznimka i objedinjuje nekoliko impresivnih komponenti i modernih tehnologija kojima ponovno pomiče granice dizajna, počevši od stražnjeg Aurora stakla, pa sve do čitača prstiju integriranog u ekran.

Staklo Aurora

Honor se pri izrađivanju pozadine uređaja osvrnuo na početke izrade stakla u 7. stoljeću, kada je staklo slučajno stvoreno na pješčanim obalama Syne u Muranu, otoku pored Venecije, čime je postao središte proizvodnje umjetničkog stakla. Upravo je ta povijest inspirirala dizajnere Honora 10.

Nadahnula ih je i suvremena upotreba skulptura od mreža koje su načinjene od mnogo slojeva kako bi stvorile dubinu preko kojih svjetlost slobodno prolazi.

Kako bi taj umjetnički koncept doveli u svakodnevni život što većeg broja korisnika, gdje ga oni zapravo mogu držati, osjetiti i doživjeti, Honor je pozadinu kućišta Honora 10 kreirao od 15 slojeva obrađenog stakla koje pružaju šareni sjaj iz svakog kuta i dopuštaju prirodnom svjetlu da reflektira nijanse različitih boja.

Ta je zrcalna pozadina rezultat sljedećih inženjerskih procesa:

  • 3D stakla
  • optičkog nano-premaza
  • 15-slojne izrade

Bliži pogled na izradu 15 slojeva prelijevajućih boja:

Postupak kojim je postignuta minimalistička završna obrada Honora 10 nije jednostavan, već je rezultat svjetskih industrijskih tehnika i sofisticiranih inženjerskih procesa: na blistavom aurora optičkom nano-premazu primijenjena je najnovija tehnologija industrijskog dizajna – optički premaz za promjenu boje pod velikim kutom.

Cjelokupni proces dizajna staklene pozadine Honora 10 udvostručuje vrijeme premazivanja zbog češćeg testiranja reflektirajućeg efekta na svakih pet stupnjeva. Stoga je vrijeme potrebno za izradu te staklene pozadine jednako vremenu potrebnom za izradu pametnog telefona.

Ono što kod Honora 10 daje izvrsne boje s efektom prelijevanja beskonačna je tangentna ravnina od 180 stupnjeva u kojoj je svaki stupanj obojen, baš poput reza dijamanta.

I konačno, kod Honora 10 presudna je i primjena vrhunske optike koja je gotovo remek-djelo dizajna. Ova značajka dizajna koristi učinke refleksije svjetlosnih zraka, refrakcije, smetnji i difrakcije na pozadinskom staklu. Ti efekti nastaju kroz vrijedne korake u profesionalnim postrojenjima gdje se konstruira kompliciran dizajn za prijenosne materijale koji prolaze kroz atomizaciju i sedimentaciju. Kako se slojevi nano-membrana spajaju, svjetlosne zrake prolaze kroz svaku membranu i stvaraju aurora efekt.

Elegantne i otmjene boje dizajnirane u The Paris Aesthetics Center

Spajajući povijest umjetnosti i digitalan svijet, Honor 10 korisnicima donosi fantastičnu kombinaciju boja – plavu Phantom Blue i zelenu Phantom Green. Ove dvije boje nastale su u The Paris Aesthetics Centeru u Parizu, gdje je kreativnost i entuzijazam Honorovih inženjera i dizajnera došla do potpunog izričaja.

Svijet je toliko raznolik i dinamičan da ga svaki pojedinac percipira drugačije. Veliki koncept iza njihova razmišljanja nastao je u ideji svijeta u stalnom pokretu koji uključuje grad, ljude, svjetla i boje. Tempo urbanog života, odraz sunčeve svjetlosti na neboderu, pirotehnički svjetlosni efekti na glazbenom koncertu, te svjetla automobila koja lete kroz noć.

Boja Phantom Blue primamljiva je mješavina plave i ljubičaste. Od svih boja, plava se najviše sviđa i muškarcima i ženama, dok ljubičasta boja već stoljećima označava veličinu, golemu snagu, velike osobnosti i umjetnički genij.

Izbor zelene Phantom Green boje namijenjen je mlađoj generaciji. Mješavina je to morsko plave i smaragdne boje. Zelena boja je boja s bliskim i prepoznatljivim vezama s prirodom, okolišem i povezana je s velikim otvorenim prostorima. No, taj je pigment bilo teško proizvesti. Naime, zelena boja na umjetninama i tkaninama izgleda kao mutna smeđe-zelena boja te na kraju izblijedi zbog kratke trajnosti pigmentacije. Ta je boja postala popularna u modernoj umjetnosti tek kada su stvoreni sintetički zeleni pigmenti i boje.

Honor FullView i ultrazvučni čitač otiska prsta ispod stakla

  • Ultrazvučni čitač otiska prsta ispod stakla

Honor 10 prvi u industriji sadrži prednji ultrazvučni čitač otiska prsta smješten ispod stakla. Tako je cijeli telefon jedna cjelina, bez spojeva. Ultrazvučni čitač otiska prsta korisnicima također pruža puno stabilnije otključavanje telefona, čak i ako su im ruke mokre ili masne.

  • FullView 2.0 True Colors; Ultra-fast Face Unlock

Honor 10 ima 5,84-inčni FullView HD + zaslon bez ruba, s omjerom slike 19:9 te omjerom ekrana i kućišta od 86 posto. Tu je i prilagođena mini prednja kamera i mikrofon te zaobljeni kutovi i prednja antena.

Ima True Color zaslon sa širokim rasponom boja, do NTSC 96 %, što je isti standard kao kod digitalne filmske projekcije u filmskoj industriji te visoku rezoluciju od 2280 x 1080.

Također podržava izuzetno brzu funkciju otključavanja telefona prepoznavanjem lica, što omogućuje neometan doživljaj korištenja telefona.

Suradnja sa Central Saint Martins – istraživanja u industrijskom dizajnu i inspiracija za mlade

Honor sada prvi puta surađuje s prestižnom umjetničkom školom Central Saint Martins (CSM) u Londonu kako bi stvorio niz aktivnosti i inicijativa za raspravu i eksperimentiranje s obje konceptualne ideje pomicanja industrijskog dizajna na višu razinu i inspiriranja zajednice mladih ljudi, budućih umjetnika, dizajnera i profesionalaca.

Tako Honor 10 sudjeluje na dva najveća događanja godine na Central Saint Martins: na ispitnoj izložbi Fakulteta za umjetnost koja se održala krajem svibnja i ispitnoj izložbi Fakulteta za dizajn koja će se održati u lipnju.

Također, održat će se i natjecanje u organizaciji Honora i CSM-a u sklopu predstavljanja Honora 10. Studenti s Fakulteta za umjetnost i Fakulteta za dizajn podijelit će svoja iskustva pomoću uređaja i predstaviti svoje kreativne ideje u kojem god obliku žele. Odabrani pobjednički rad bit će predstavljen kao unaprijed instalirana tema na Honor 10 uređaju.

Za više informacija, posjetite Honor online na www.hihonor.com.

5/5 - (2 votes)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Kina će uložiti milijarde dolara za razvoj i proizvodnju naprednih čipova