NOVOSTI

Na svim kioscima

Novi VIDI s testovima najnovijih mobitela, 4K TV, PC gamepadovi

U novom broju časopisa VIDI možete pročitati kako je završilo korištenje phableta umjesto računala.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Novinarka Vidija Lucija imala je vrlo tešku zadaću jer je punih tjedan dana koristila phablet umjesto računala kako bi otkrila koliko uspješno vam današnji napredni pametni telefoni velikih dijagonala mogu pružiti u domeni zabave, posla, konzumiranja i stvaranja sadržaja. Mnogi smatraju da je upravo razvoj mobilne tehnologije najveći krivac za pad tržišta PC hardvera, što znači da je dobar dio korisnika sve svoje potrebe zadovoljio phabletima i mobitelima, a u temi vam predstavljamo i najproduktivnije mobilne aplikacije za rad i zabavu.

U novom broju časopisa Vidi br. 252 pronaći ćete usporedni test UHD 4K TV-a koji su ujedno i Smart TV-i, a što je najbolje, njih si svatko može priuštiti, obzirom da koštaju manje od 4.000kuna. Test će vam otkriti koji su među njima najbolji i koji nude najviše za optimalnu količinu novaca, koji su najspremniji za 4K gaming, a koji će vam ponuditi najviše “smart” sadržaja.

Drugi veliki usporedni test ovog broja donosi pregled najboljih mehaničkih tipkovnica i olakšat će vam uvelike odabir “kibe” koja će zadovoljiti vaše potrebe, posebice u gamingu, a ujedno ćete naučiti mnogo toga i o tehnologijama koje vam pomažu u “ubijanju piksela”.

Kada smo već kod gaminga, vjerujemo da će vas zanimati i test najboljih PC gamepadova koji se mogu naći na našem tržištu, a sučelili su se sa Steam kontrolerom koji se za sad može kupiti isključivo online te ga mnogi drže najboljim na tržištu. No je li to doista tako saznat ćete kada pročitate temu.

Posebnu poslasticu ovog broja Vidija predstavlja tema Smart home u kojoj ćete otkriti obilje detalja o tehnologijama i danas dostupnim proizvodima iz te domene, dok će vam mala radionica objasniti kako napraviti senzor za vlastiti Smart Home sustav. Pored toga, u ovoj temi ćete moći vidjeti kakva se cjelovita rješenja i konkretni proizvodi već nude na našem tržištu, uz čiju pomoć ćete si osigurati miran, pametan, siguran i jeftiniji život.

U temi “Raditi za najbolje” otkrit ćete kako zapošljavaju najbolje hrvatske IT tvrtke. Ako želite raditi na svjetski poznatom hardveru, softveru i/ili video igrama ne trebate se nužno seliti u Irsku, Njemačku ili Ameriku, jer u Hrvatskoj postoji dovoljno tvrtki koje su se svojim proizvodima vrlo uspješno pozicionirale na globalnom tržištu. Saznajte što neke od najboljih domaćih firmi očekuju od budućih zaposlenika.

Dosta vam je svađanja oko pravopisnih grešaka na Internetu? Ne možete naći prave riječi za svoj online argument? Jezični alati koje opisujemo u temi “Online pravopis” uvelike će vam olakšati pisanje, pomoći u eliminaciji pravopisnih i gramatičkih grešaka te omogućiti obogaćivanje vašeg rječnika.

U posebnom prilogu VIDI.cloud saznat ćete koje vam benefite u svakodnevnom životu nudi računalstvo u oblaku. Možda niste ni svjesni da gotovo svi servisi i aplikacije koje imate na svojim uređajima funkcioniraju tako da većinu podataka drže na svojim serverima u oblaku, a prednosti koje oblak donosi u poslovno okruženje posebno su korisne. U VIDI.cloud prilogu ćete saznati što su to Dew, Fog i cloud computing tehnologije, a predstaviti ćemo vam i nekoliko najboljih domaćih rješenja u oblaku koja uključuju fiskalizaciju, pohranu podataka i elektronički potpis.

Uz uobičajene pojedinačne recenzije hardvera i softvera, Palac gore savjete za povoljnu kupnju laptopa s „pritajenim“ gamerskim značajkama, najave i recenzije video igara, te “svemirsku kolumnu“ Maka, ovo je još jedan broj Vidija koji ne biste smjeli propustiti.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
VIDI odabrao Top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija za 2024