NOVOSTI

Schneiderovo rješenje problema upravljanjem energijom

Potrošnja energije u sljedećih 40 godina će se udvostručiti

Platforma EcoStruxture predstavlja cjeloviti pristup rješavanju problema upravljanja energijom i energetskom učinkovitošću.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

5/5 - (2 votes)

Čovječanstvo se susreće s tri velika izazova – urbanizacijom, digitalizacijom i industrijalizacijom. Urbanizacija dovodi sve više ljudi u gradove te se procjenjuje da će do 2050. godine u gradovima živjeti dodatnih 2,5 milijardi ljudi, što će biti opterećenje na infrastrukturu i javne službe. Digitalizacijom će do 2020. godine novih 50 milijardi uređaja biti povezano dok se za treći izazov – industrijalizaciju, predviđa da će do 2050. godine udvostručiti emisije CO2.

Schneider Electric je predstavio svoju platformu EcoStruxture koja bi trebala dati odgovor i rješenje na sve veće potrebe za energijom u segmentu energetike i industrije. U Schneideru procjenjuju kako će potrošnja energije biti stalnom porastu i u sljedećih 40 godina će se udvostručiti.
Glavne komponente Schneider Electric EcoStruxure Grid platforme su ADMS (sustav naprednog upravljanja distributivnom mrežom koja omogućuje predviđanje potrošnje i proizvodnje, funkcije naprednog nadzora, analize, upravljanja, optimizacije i planiranja) i Easergy T300 (IoT uređaj za nadzor i praćenje električnih distribucijskih sustava, koristi se za otkrivanje grešaka u električnim mrežama te za nadzor i upravljanje transformatorskim stanicama).

Sveobuhvatno rješenje EcoStruxture istovremeno pruža potpunu informatičku sigurnost i ono što današnjim pogonima nedostaje – kompletnu analitiku i izvještavanje na svim razinama. Razvijen je kroz šest tehnoloških cjelina za četiri segmenta tržišta: zgradarstvo, data centri, industrija i infrastruktura.

Radi se o IOT baziranoj platformi koja služi kao temelj za upravljanje, vođenje, automatizaciju i optimiziranje sustava ili lokalno ili u „cloudu”te objedinjuje tri razine:
1. povezani proizvodi (oprema) – kroz povezivost i IoT/IIoT moguće je prikupljati velike količine podataka („big data“) iz samih proizvodnih procesa
2. vrhunska kontrola i upravljanje – upravljanje procesima i potrošnja energenata
3. analitika – kroz fiksna, mobilna ili „cloud”rješenja.

5/5 - (2 votes)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
HMD priprema povratak Nokia Lumia telefona