NOVOSTI

LG

LG službeno potvrdio gašenje mobilne divizije

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Prije par dana pisali smo o tome kako je izvjesno da će LG ugasiti mobilnu diviziju, i da će to službeno objaviti kroz nekoliko dana. To se nažalost i dogodilo. Ovaj veliki korejski proizvođač potrošačke elektronike pokleknuo je u ovoj nemilosrdnoj areni.

LG je do prije nekoliko godina bio jedan od respektabilnih igrača na ovom tržištu. Izbacili su neke modele koje ćemo dugo pamtiti, a LG je često bio prilično inovativan, iako to ponekad nije pretočio u konkretne prodajne brojeve.

Najviše ćemo ih se sjećati po legendarnim modelima iz G serije – G2, G3, G4, pa čak i modularni G5. LG G2 iz 2013 godine po mnogima je bio i najbolji u toj seriji. Moćne specifikacije, jako dobar dizajn i konkurentna cijena izdigli su ga iz tadašnje konfekcije.

LG G3 imao je težak zadatak, ali ni s tim modelom LG nije pogriješio. U to vrijeme QHD ekran i 538 ppi gustoća piksela bili su rijetkost. Odlična kamera s optičkom stabilizacijom i opet pogođen dizajn jamčili su uspjeh. Ipak, veliki broj primjeraka imao je problem s kvarom matične ploče, a taj se problem LG nije riješio ni na G4 modelu. Ovo je uvelike srozalo reputaciju LG-a i krenuo je neizbježan pad.

LG G5 bio je prvi modularni telefon ove kompanije. Nudio je dodavanje različitih modula, poput zvučnika, dodatne baterije ili kamere. Međutim, problem je bio što bi svaki puta kod promjene modula morali ugasiti telefon. Problematična je bila i prilično loša završna izrada, pa je ovaj telefon brzo potonuo u zaborav.

U to vrijeme, kineska konkurencija poput Xiaomija i Huaweija počela je opasno nadirati. Apple i Samsung krčili su sebi put bez milosti, i LG je polako tonuo. Bilo je nekih pokušaja i zanimljivh modela, poput LG G7 ThinQ ili prošle godine zakretnog LG Wing telefona, ali to nije bilo dovoljno.

Iz LG-a su objavili da će nastaviti softversku podršku za određene modele i da će neki od modela dobiti Android 11 nadogradnju. Postojeći LG telefoni prodavat će se zaključno s 31.7.2021 godine, a nakon toga u dogovoru s dobavljačima i poslovnim partnerima, LG će ugasiti proizvodnju i prodaju mobilnih telefona.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
HONOR Watch 4 nudi precizno praćenje zdravlja