NOVOSTI

Nokia G21 za solidno iskustvo rada svakodnevnih aplikacija

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Nokia G21 novi je model koji pokriva sve osnove, s jasnim pogledom na budućnost. Za one koji se znaju naći dalje od civilizacije, primjerice na kampiranju ili u planinama, dugotrajna baterija ovog mobitela osigurat će i do tri dana bezbrižnog korištenja. U svakom slučaju možete nekoga nazvati ili okinuti uistinu atraktivnu sliku, bez da sa sobom vučete powerbank ili tražite utičnicu.

PROMO ČLANAK

Mobitel je opremljen velikim zaslonom koji je čitljiv i danju, a zahvaljujući 90-hercnom osvježavanju, surfanje je pravi užitak bez puno dodatne potrošnje baterije. Natrpali smo ga svojim društvenim aplikacijama, kartama za navigaciju i naravno napunili do vrha. Velika prednost mobitela je upravo u bateriji od čak 5050 mAh kapaciteta koja zajedno sa štedljivim čipsetom osigurava dugo trajanje baterije za casual korisnike.

Odlučili smo provesti dan u prirodi, te smo mobitel koristili za navigaciju do lokacije i pri povratku, kao i za praćenje naše šetnje kroz šumu. Sve je procvalo i zazelenilo se, pa je ovo doba godine idealno da uživate u fizičkim aktivnostima vani i u mirisima prirode prije ljetnih vrućina.

Mobitel nema problema s mulititaskingom, korištenjem karte i istovremenim streamanjem glazbe na popularnim aplikacijama. Povezali smo ga Bluetoothom na vanjski zvučnik, pa tako, gdje god se odlučite sjesti i odmoriti, može vas pratiti glazba dok se odmarate i okrepljujete hladnom vodom. Danas malo vrijedi avantura ako kasnije priču ne možete pokrijepiti slikama.

S obzirom na senzor od 50 megapiksela, svaka slika bogata je detaljima, a automatski HDR sustav osigurava detalje i u tamnijim sjenama slike. Selfieji su također oštri i puni boja, a možete snimiti i atraktivne videe. Pametnim korištenjem pohrane, streamanjem glazbe i slanja slika u primjerice Google Cloud, imate sasvim dovoljno memorije za sve što će vam biti potrebno.

Navečer smo se vraćali istim putem, a aktivnim trošenjem baterije potrošili oko pola kapaciteta, dok bi klasičnim svakodnevnim umjerenim korištenjem mogli rastegnuti trajanje i na tri dana. Uz to, mobitel ima i razne mogućnosti uštede baterije unutar Android 11 sustava.

Bitan detalj kod Nokia uređaja je i da u ovoj kategoriji osigurava još dvije godine ažuriranja operacijskog sustava, a nakon toga još godinu dana sigurnosnih zaporki tako da ćete dugo vremena imati vrlo atraktivan i moderan uređaj sa svim mogućnostima najnovijih Android sustava.

Na kraju krajeva, ovo je mobitel za korisnike koji se ne žele zamarati svakodnevnim punjenjem baterija već žele uređaj koji će biti spreman kada je najpotrebniji, s dugogodišnjim fokusom na ažurnost. Na tržištu imate više modela različitih kombinacija memorije i pohrane tako da lagano možete odabrati idealnu verziju za sebe, no i osnovni model koji smo mi koristili nije imao problema sa svakodnevnim zadacima.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
HMD View još je jedan u nizu noviteta koje HMD priprema