NOVOSTI

Reach for Change

Budi promjena – Tele2 podržava projekt za bolje društvo za djecu

Tele2 i međunarodna Zaklada Reach for Change iz Švedske otvorili su prijave za projekt „Reach for Change – Budi promjena“.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

5/5 - (1 vote)

Treću godinu zaredom u Hrvatskoj se raspisuje natječaj za prijave na projekt „Reach for Change – Budi promjena“, kojeg provodi međunarodna Zaklada Reach for Change iz Švedske, u suradnji s Tele2. Zajednički projekt započeo je 2015. godine, kada je Tele2 svojom podrškom omogućio početak rada zaklade Reach for Change u Hrvatskoj. Cilj suradnje je pružiti financijsku i nefinancijsku podršku projektima koji značajno doprinose rješavanju nekih od najvećih problema s kojima se susreću djeca.

Podrška kroz projekt „Reach for Change – Budi promjena“ sastoji se od financiranja u iznosu od 180.000 kuna po projektu, za period od godine dana, te od nefinancijske podrške kojom Zaklada Reach for Change i Tele2 pomažu socijalnim poduzetnicima postići održivost njihovog rada i što bolje rezultate za dobrobit djece. Oblik nefinancijske podrške se definira individualno za svaki podržani projekt, ovisno o njegovim potrebama.

Veleposlanik Švedske Lars Schmidt, CEO Tele2 Viktor Pavlinic, Tatiana Burmistrova reginalna direktorica Reach for change i Mario Mazić direktor

Socijalni poduzetnici mogu se prijaviti na natječaj u periodu od 12. svibnja do 1. srpnja 2017, a prijavljeni projekti temeljeni odnosno sukladni principima UN-ove Konvencije o pravima djeteta moraju se odnositi na područja razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode i mogućnosti izražavanja djece.

Prijave podnose isključivo online sustavom za prijave na croatia.reachforchange.org. U prijavi je najvažnije jasno opisati problem na kojeg se projekt odnosi i razvijeno rješenje za koje se traži podrška. Za projekte u užem izboru organizirat će se serija razvojnih radionica na kojima će prijavitelji dodatno razraditi svoje projekte. Potpisivanje ugovora s dobitnicima se očekuje u prosincu 2017. godine. U izboru projekata za podršku sudjeluju stručnjaci iz područja prava djece, stručnjaci iz područja socijalnog poduzetništva, predstavnici Zaklade Reach for Change i Tele2 te djeca.

„Izuzetno smo zadovoljni što nastavljamo s ovim projektom te što i ove godine možemo podržati sjajne socijalne poduzetnike koji grade bolje društvo za djecu! Tele2 je tvrtka usmjerena na društvenu odgovornost i svojim radom želimo pridonijeti razvoju zajednice u kojoj djelujemo. Ovaj projekt je savršena prilika za to, jer kroz njega podržavamo one koji potrebitoj djeci pružaju usluge, prilike za razvoj i učenje te im inovativnim sredstvima omogućuju da premoste izazove s kojima se susreću. Veliko je zadovoljstvo pratiti rezultate koje postižu socijalni poduzetnici koje smo imali prilike podržati prethodnih godina, stoga je ovo uzbudljiv trenutak za nas, jer se radujemo svakoj novoj prilici da svijet djeci promijenimo na bolje“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 u Hrvatskoj.

Tatiana Burmistrova, regionalna direktorica zaklade Reach for Change, nadovezala se sljedećim riječima: “Vrlo smo radosni što smo, uz podršku Tele2, i ove godine u mogućnosti podržati još 3 projekta za prava i potrebe djece jer vidimo veliki značaj i promjenu koju postižu projekti koje već podržavamo, a sada ih je u Hrvatskoj već sedam. Stoga mi je zadovoljstvo pozvati socijalne poduzetnike da se prijave na natječaj i prepoznaju nas kao partnera u radu usmjerenom na boljitak djece.”

„U Švedskoj je socijalno poduzetništvo vrlo razvijeno, posebno od 2008. godine, kada je Vlada osnovala Zakladu znanja, tako da danas imamo preko 350 socijalnih poduzeća koji zapošljavaju oko 10.000 ljudi. Društvena odgovornost poduzeća također je dio različitih vladinih politika i očekuje se da švedska poduzeća pridonose društvenom razvoju kako u Švedskoj tako i u inozemstvu. Prateći projekt Tele2 i Reach for Change jako sam sretan što suradnja postiže ovako dobre rezultate i veselim se ovogodišnjim projektima.“, naglasio je veleposlanik Kraljevine Švedske, Nj.E. Lars Schmidt.

5/5 - (1 vote)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1