NOVOSTI

Vipnet

Izazovi skorog ukidanja roaming naknade

Tijekom turističke sezone u hrvatskom priobalju će se potrošiti 4,5 puta više podatkovnog prometa nego je to slučaj van sezone, čak 6,6 milijuna gigabajta podatkovnog prometa.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

5/5 - (1 vote)

Od 15. lipnja u cijeloj Europskoj uniji ukida se roaming pa tako i u Hrvatskoj. Mobilni operatori suočit će se s nestankom značajnih prihoda, a istovremeno će morati povećati mrežnu infrastrukturu i ponuditi goleme kapacitete turistima koji tijekom samo tri ljetna mjeseca dođu u Hrvatsku. Prihodi od roaminga generiranog od stranih turista u 2016. su pokrivali 34 posto investicija u Vipnetovu mobilnu mrežu dok je 2015., prije još jednog snižavanja cijena roaminga, taj postotak iznosio čak 53 posto.
Vipnet je jedini operator koji na svim lokacijama koristi LTE na frekvenciji 800 MHz čime se, uz posebnu parametrizaciju i kvalitetno korištenje dostupnog radiofrekvencijskog spektra te kombiniranje LTE na 1800 MHz s naprednim modulacijama postiže da bazna stanica u priobalju signal može prebaciti i do 100 kilometara udaljenost.
Vipnet je u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru omogućio brzine do 300 Mbit/s, a trenutno su dostupne vlasnicima Samsung S8 mobilnih uređaja dok će uskoro biti dostupne i na drugim novim generacijama uređaja. 
Ukoliko živite na području na kojem ne možete koristiti brzi broadband, na tim područjima Vipnet nudi novu Homebox Turbo tarifu. Za 150 kuna mjesečno korisnici imaju neograničen Internet brzine do 112 Mbit/s kao i neograničene pozive prema svim fiksnim destinacijama i Vip mobilnoj mreži.
Vipnet nudi posebnu ponudu za iznajmljivače koja omogućava potpunu kontrolu troškova bez potpisivanja ugovorne obveze, plaća se samo kad je usluga aktivna te možete birati između 1, 5 ili 10 gigabajta dnevno.
Zanimljiv podatak je da će u prosincu 2017. u Vip mreži u Hrvatskoj biti preneseno 4 milijuna gigabajta podatkovnog prometa što je 150 posto više nego u prosincu 2016. godine, predviđaju Vipnetovci.
5/5 - (1 vote)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Hrvatski Telekom uskoro gasi 3G mrežu