NOVOSTI

Postali su punoljetni

Vipnet obilježava 18 godina rada u Hrvatskoj

1. srpnja 1999. godine s radom je startala Vip 091 mobilna mreža koja danas opslužuje više od dva milijuna korisnika.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

2/5 - (8 votes)

U međuvremenu, Vipnet se iz mobilnog operatora koji je prvi na hrvatsko tržište doveo prepaid uskugu Vipme prometnuo u tvrtku koja danas ima vlastitu optičku infrastrukturu prisutnu u 43 grada te zapošljavaju oko 1300 djelatnika. Prije 18 godina imali su manje od 100 djelatnika.
Uz kontinuirane investicije u inovacije i infrastrukturu, Vipnet je iz pozicije prvog privatnog mobilnog operatora izrastao u konvergentnog operatora koji je fiksnu optičku infrastrukturu doveo do više od 440 tisuća kućanstava, a koji pritom nudi i najveće brzine na 4G+/LTE mreži i koji na svim lokacijama koristi LTE na frekvenciji 800MHz osiguravajući najkvalitetniju pokrivenost.
Tijekom 18 godina uloženo je više od 2 milijarde eura. Izgradnjom 10.000 kilometara vlastite optičke infrastrukture Vipnet se ove godine s infrastrukturom proširio na još 13 gradova među kojima su Krapina, Labin, Makarska, Metković, Pazin, Ploče, Poreč, Rovinj, Umag, Vinkovci, Virovitica, Vukovar i Zagreb, čime je FTTH mrežu doveo do daljnjih 21.000 kućanstava te je sada s vlastitom optičkom infrastrukturom prisutan u 43 grada.
Kako bi se Hrvatska do 2025. godine uključila u Gigabitno društvo potrebno je izgraditi troškovno i energetski učinkovitu suvremenu optičku infrastrukturu koja podržava brzinu od 100 Mbit/s, a koja bi trebala zamijeniti bakrenu mrežu koja zbog svojih neadekvatnih performansi bez skupih i značajnih infrastrukturnih radova ne može omogućiti brzinu od 100Mbit/s.
Kako bi se osigurao pristup super-brzom internetu i prigradskim i ruralnim područjima gdje nema optičke infrastrukture, Vipnet kombinira fiksnu i mobilnu infrastrukturu. Kućanstvima u ruralnim područjima i na otocima Vipnet osigurava pristup internetu brzine do 112 Mbit/s kroz Homebox turbo tarifu.
Europska komisija je postavila cilj prema kojemu sva kućanstva u Europi trebaju do 2025. godine imati osiguran pristup vezi koja nudi brzine od najmanje 100 Mbit/s.
– Od 1999. godine do danas, Vipnet je izrastao iz mobilnog operatora u najkonkurentnijeg konvergentnog telekom operatora, te se transformirao u digitalnu kompaniju. Kroz daljnje investicije nastavljamo podržavati konkurentnost hrvatskog tržišta. Unatoč nepovoljnim uvjetima u pogledu tržišnog natjecanja u fiksnom segmentu, a pogotovo nakon nedavne odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koja je ojačala dominantni položaj Hrvatskog Telekoma, Vipnet će i dalje nastaviti biti predan razvijanju infrastrukture koja podržava super-brzi Internet. U mobilnom segmentu ćemo i dalje pružati ključnu podršku turizmu kao najvažnijoj grani hrvatskog gospodarstva osiguravajući visoke kapacitete mreže u obalnom području tijekom ljetnih mjeseci. Ponosni smo na sve što smo postigli tijekom proteklih 18 godina i veselimo se što ćemo moći pratiti Hrvatsku na njenom putu prema Gigabitnom društvu – izjavio je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.
2/5 - (8 votes)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1