NOVOSTI

Samsung

Najnovija Nadzorna ploča za sigurnost i privatnost na Galaxy uređajima omogućit će korisnicima bolju kontrolu osobnih podataka

Korisnici Galaxy uređaja imati će bolji uvid u svoje osobne podatke, tko ih može vidjeti i kako će se oni koristiti.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Samsung je kao dio najnovijeg ažuriranja One UI 5 operativnog sustava, nadogradio i Nadzornu ploču za sigurnost i privatnost na Galaxy uređajima kako bi korisnici još lakše upravljali sigurnosnim opcijama svojih podataka.

Izbornici za sigurnost i zaštitu osobnih podataka unutar sučelja su sad objedinjeni, dajući korisnicima cjelovit pregled informacija koje bi mogle biti ugrožene. Na jednom prikladnom mjestu nadzorna ploča može prikazati razinu zaštite osiguranih stavki, omogućiti korisnicima brzu promjenu postavki i pomoći im da lakše upravljaju rizičnim podacima ili funkcijama.

Stavke koje mogu imati najveći utjecaj na digitalnu sigurnost — uključujući Lock Screen, Accounts, SmartThings Find te App Safety i Updates — sada su trenutno dostupni na vrhu nadzorne ploče, a crvena, žuta ili zelena upozorenja prikazuju probleme i pružaju jasne pokazatelje ako postoje sigurnosni propusti ili prijetnje.

Kada je riječ o zaštiti osobnih podataka, četiri su važna dopuštenja koja pomažu korisnicima kontrolirati dijeljenje svojih podataka sa samo nekoliko dodira na svom uređaju.

Jednostavno upravljanje oglasima

Korisnici koji ne žele biti preplavljeni ciljanim oglasima, mogu otići na Nadzornu ploču za sigurnost i privatnost, dodirnuti karticu Privatnost, zatim otići na izbornik Oglasi i odabrati “Izbriši AD ID”.

Kontroliranje dopuštenja za mikrofon i kameru

Korisnici mogu zahtijevati različite dozvole za aplikacije ovisno o situaciji. Gejmeri, na primjer, često moraju komunicirati s drugima dok igraju svoje omiljene multiplayer igre. Međutim, ako korisnik otkrije da gejming aplikacija može pristupiti mikrofonu njegovog uređaja u svakom trenutku, može otići do izbornika Privatnost unutar Nadzorne ploče za sigurnost i privatnost kako bi prilagodio svoje postavke — uključujući opoziv pristupa mikrofonu.

Jednostavno upravljanje uslugama koje se temelje na lokaciji

Izbornik Privatnost unutar Nadzorne ploče za sigurnost i privatnost omogućuje korisnicima da vide koje su aplikacije pratile njihovu lokaciju u posljednja 24 sata, pa  korisnik može onemogućiti precizno praćenje lokacije, dopuštajući samo približno praćenje.

Redovno ažuriranje  aplikacija i preferencija

Kako bi spriječili aplikacije da pristupe većoj količini podataka nego što je zaista potrebno, Galaxy uređaji će proaktivno štititi privatnost korisnika uklanjanjem dopuštenja iz aplikacija koje se neko vrijeme nisu koristile. Ako korisnici žele ponovno uspostaviti dopuštenja, Nadzorna ploča za sigurnost i privatnost olakšava to u bilo kojem trenutku.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Canalys: europsko tržište smartfona raste u prvom kvartalu