NOVOSTI

Samsung konačno otkrio koncept preklopnog telefona, ali i novo čišće korisničko sučelje

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Iako se najviše prašine u mobilnom svijetu trenutačno diže oko savitljivih ekrana, na Samsungovoj developerskoj konferenciji predstavljanje Infinity Flex Displaya nije bila glavna objava.
Samsung je predstavio novi dizajn korisničkog sučelja po nazivom One UI. Minimalistički dizajn zadržava najrelevantniji sadržaj na donjoj polovici zaslona što je prirodnije i ugodnije za korištenje jednom rukom. Ideja je smanjiti smetnje i korisniku omogućiti bolj fokus i brže kretanje pametnim uređajem.
Nakon toga je predstavljen novi savitljivi zaslon za smartphone. Novi Infinity Flex Display zajedno s novim One Ui donosi novi način korištenja. Kompaktni smartphone se otvara kada je potrebno kako bi otkrio veći zaslon za multitasking i gledanje sadržaja, a korisničko iskustvo neprimjetno prelazi s manjeg na veći zaslon prilikom otvaranja.

Osim toga, korisnici mogu pregledavati poruke, gledati video sadržaje, povezati se i istovremeno koristiti tri aktivne aplikacije na većem zaslonu.Budući da je Infinity Flex Display platforma sljedeće generacije, Samsung poziva sve razvojne programere da s njima sudjeluju na tom putovanju od samog početka.
Korejski se gigant prije ovih najava o zaslonu i novom korisničkom sučelju fokusirao na umjetnu inteligenciju i IoT pri čemu su otkriveni novi načini koji programerima omogućuju da korisnicima pruže više mogućnosti kroz Bixby asistenta. Kako bi programerima olakšao korištenje usluga Bixbyja, Samsung uvodi Bixby Developer Studio.

Riječ je o zbirci alata koji na intuitivan način razvojnim programerima i partnerima omogućuju uključivanje inteligencije u više usluga i uređaja. Programeri će moći lako stvoriti Bixby kapsule – značajke ili usluge stvorene za Bixby – i učiniti ih lako dostupnima korisnicima na Bixby Marketplaceu. Bixby platforma omogućit će programerima da lako prilagode svoje kapsule, kako za pametne telefone i televizore, tako i za kućanske aparate i druge proizvode diljem Samsung ekosustava
Što se tiče Internet of Things platformi, Samsung za ekosustav sve većeg broja povezanih uređaja na jednoj platformi ima SmartThings kao centralni hub. Predstavljen je redizajnirani SmartThing Developer Workspace koji uključuje nove alate poput SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit i SmartThings Hub Connector. Programeri sada mogu graditi i pokretati aplikacije na platformi, kao i lako integrirati Zigbee i Z-Wave uređaje.
Osim toga, nadograđeni rad sa SmartThings certifikacijskim programom (WWST) omogućuje razvojnim programerima izravan pristup SmartThings stručnjacima i resursima. WWST pomaže prilikom optimiziranja uređaja i usluga tako da korisnici mogu uživati u najboljem mogućem iskustvu.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Galaxy S25 serija ipak bi mogla zadržati Snapdragon čipove