NOVOSTI

Samsung je napokon odlučio slušati korisnike oko jedne stvari

Samsung napokon omogućio gašenje Bixby gumba

Rješenje, iako korisno, i dalje onemogućuje postavljanje druge aplikacije
Bixby deaktiviran

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Samsung je ove godine predstavio dvije vrlo uspješne linije pametnih telefona – Galaxy S8 i Galaxy Note8. Međutim, iako je većina recenzija i mišljenja korisnika izrazito pozitivna, jedna generalna mana je dedicirani hardverski gumb na lijevoj bočnoj strani koji je namjenjen za paljenje Samsungovog osobnog asistenta naziva Bixby.

Iako Bixby nije katastrofalno loš, mnogi ga ne misle niti žele koristiti, no zbog pozicije gumba koji je tik ispod gumbiju za glasnoću, vrlo često biva slučajno pokrenut što izaziva frustracije. Samsung nije ponudio opciju promijene funkcije gumba, pa su tako neslužbene aplikacije ponudile alternativu u obliku gašenja funkcije gumba, ili pokretanja aplikacije po želji korisnika. Samsung je odlučio ići linijom većeg otpora pa je sa svakom nadogradnjom operativnog sustava blokirao aplikacije koje su modificirale funkciju Bixby gumba, što je naljutilo Android zajednicu.

Bixby osobni asistent
Bixby osobni asistent

Čini se da se kontinuirani trud programera i nezadovoljstvo korisnika ipak odrazila na Samsungovo tvrdogalvo ponašanje pa je tako sa zadnjom nadogradnjom operativnog sustava nekim korisnicima ponuđena opcija isključivanja Bixby gumba. Iako je na taj način gotovo u potpunosti isključena mogućnost slučajnog paljenja Bixby Home ekrana, u ovom trenutku još nije izabrati neku drugu aplikaciju kao alternativu. Također, Bixby gumb nije u potpunosti isključen – ukoliko se gumb dovoljno dugo drži umjesto Bixby Home pojavit će se Bixby Voice, mogućnost glasovnog upravljanja osobnim asistentom.

Za sad je nova mogućnost dostupna samo određenim korisnicima na Galaxy S8, S8+ i Note8 uređajima. Vjeruje se da će nadogradnja biti postepeno isporučena i na ostale uređaje, ovisno o regiji i brzini teleoperatera koji odobravaju nadogradnju. Neslužbene aplikacije i dalje pokušavaju reprogramirati funkciju, tako da neki korisnici javljaju da aplikacija BXactions omogućuje reprogramiranje tipke čak i nakon Samsungove blokade.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wwwroot/mobil.hr/wp-content/themes/mobilhr/single.php on line 261
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
MediaTek nudi popust Samsungu za korištenje njihovih čipova