NOVOSTI

Note7

Samsung objavio uzroke incidenata s uređajima Galaxy Note7

Samsungovih 700 istraživača i inženjera u posljednjih je nekoliko mjeseci radilo na detaljnoj istrazi oko zapaljenja Galaxy Note7 modela.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

5/5 - (1 vote)

Ustanovljeno je kako je baterija A ugrađivana u jedan dio Note7 uređaja imala neispravan dio na gornjem desnom uglu gel omotača dok je kod baterije B ustanovljena dosljedna tendencija topljenja bakra na području anode, okrenute prema pozitivno nabijenoj kartici katode.

DJ Koh, predsjednik Mobile Communication Business

U Samsungovom testnom laboratoriju uzrocima incidenata bavilo se oko 700 istraživača i inženjera koji su replicirali incident testiranjem više od 200.000 sastavljenih i funkcionalnih uređaja, kao i više od 30.000 baterija.

Informacije su s javnosti podijeljene na konferenciji za medije održanoj u Seulu. Predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija tvrtke Samsung Electronics, DJ Koh, prezentirao je detaljne rezultate istrage i izrazio iskrenu ispriku i zahvalnost korisnicima Galaxy Note7 uređaja, mobilnim operatorima, maloprodajnim partnerima i distributerima te poslovnim partnerima, na njihovom strpljenju i neprekidnoj potpori. Konferenciji su nazočili čelnici tvrtki UL, Exponent i TUV Rheinland, vodećih nezavisnih grupacija koje su provele vlastite istrage po pitanju različitih aspekata incidenata s uređajima Galaxy Note7.

Poduzete su mjere kako se problem ne bi ponovio na novim modelima. Temeljem saznanja prikupljenih istragom, Samsung je implementirao širok raspon procedura unutarnje kontrole i sigurnosti, kako bi dodatno poboljšao sigurnost proizvoda, uključujući dodatne protokole poput višestrukih sigurnosnih mjera i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka. Tvrtka Samsung također je oformila savjetodavnu skupinu za baterije (Battery Advisory Group) koju čine vanjski savjetnici, akademici i istraživači, kako bi zajamčila objektivnost i jasnu perspektivu po pitanju sigurnosti i inovacija baterija.

U nastavku donosimo detaljan opis testiranja koja će se u budućnosti provoditi kao standard, a u našoj galeriji pogledajte kako se istraživao uzrok zapaljenja baterije u Note7 uređajima:

5/5 - (1 vote)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

TEST: Samsung Galaxy Z Fold6

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Samsung osporava probleme s 3nm procesom