NOVOSTI

Prve glasine o novom procesoru i nasljedniku Galaxy S8 već počinju dolaziti na Internet

Snapdragon 845 bit će ekskluzivno dostupan na Samsung Galaxy S9

Očekuje se da će Snapdragon 845 biti efikasniji, boljih performansi, i sa bržim 4G modemom
Snapdragon

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Qualcomm je ove godine napravio pun pogodak sa svojim Snapdragon 835 procesorom, koji se nalazi u gotovo svakom današnjem high end pametnom telefonu. Iako je pred dvije godine izbacio problematičnu Snapdragon 810 i 808 seriju procesora, koji su imali problema sa zagrijavanjem, tako je Snapdragon 820 popravio zagrijavanje i vratio Qualcomm na dobar put. No, pripreme za novu generaciju su već na pomolu tako da će sljedeće godine Qualcomm predstaviti novu seriju procesora te je izgledno da će se naziv biti Snapdragon 845. Nagađa se da će Samsung, kao i ove godine sa Snapdragonom 835, rezervirati prvu seriju proizvedenih 845 procesora kako bi ih mogao ugraditi u nasljednika Galaxy S8, potpuno nepredvidljvog naziva Galaxy S9.

Već se priča o nasljedniku Galaxy S8
Već se priča o nasljedniku Galaxy S8

Iako točni detalji o novom procesoru još uvijek nisu poznati, informacije o Snapdragonu 845 procurile su iz dokumentacije koju je Qualcomm isporučio povodom tužbe protiv Apple-a. Tamo je spomenuto da će Snapdragon 845 sadržavati 8 jezgri i da će prva serija u potpunosti biti isporučena Samsungu za Galaxy S9 pametni telefon. To ne znači da Samsung neće nastaviti raditi na svojem Exynos procesoru, tako da će se ponoviti priča od ove godine, gdje je Galaxy S8 sa Snapdragon procesorom prodavan u Sjevernoj Americi, dok je ostatak svijeta dobio varijantu Galaxy S8 sa Exynos 8895 procesorom. Neslužbeni izvori tvrde da će nasljednih Exynosa 8895 iz S8 biti 8900, no nisu poznate ostale specifikacije nadolazećeg procesora.

Galaxy S9 biti će predstavljen sljedeće godine sa glasinama da će to biti prvi Samsungov pametni telefon visoke klase koji će biti djelomično modularan. Tako se spominje da će podržavati vanjske konektore i magnetske držače kojima bi se na sam uređaj mogla spojiti kamera od 360 stupnjeva, dodatna baterija, ili gamepad za igranje, te će dolaziti sa novonajavljenim Android 8.0 Oreo operativnih sustavom sa Samsung Experience 9 verzijom sučelja, nasljednikom Touchwiz-a.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Samsung izgubio lidersku poziciju na tržištu preklopnih smartfona