NOVOSTI

Čipset

Snažni čipset Exynos 8895 iz Samsunga

Samsung je predstavio svoj najnoviji čipset Exynos 8895, prvi na svijetu koji koristi 10-nanometarsku FinFET procesnu tehnologiju.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Čipset Exynos 8895 spada pod seriju 9 i sastoji se od osam procesorskih jezgri – četiri su Samsungove, a četiri Cortex-A53. Iako se za sada ne iznose detaljnije informacije, pretpostavljamo da će četiri Samsungove jezgre koristiti za zahtjevnije zadatke u mobilnim uređajima kao što su smartfoni i tableti, uređaji za virtualnu stvarnost te automobilske infotainment sustave dok će se Cortexove jezgre koristiti za manje zahtjevne procese u istim tim uređajima.

Samsungov čipset Exynos 8895 u odnosu na 14 nm procesnu tehnologiju ima 40-postotno smanjenje potrošnje energije te 27% bolju izvedbu jer koristi poboljšanu 3D strukturu tranzistora. U čipset je po prvi put u ovoj vrsti ugrađen gigabitni LTE modem koji podržava agregaciju 5 nositelja odnosno 5CA. Novi procesor omogućuje brz i stabilan protok podataka od max 1 Gbps (Cat.16) u preuzimanju podataka sa 5CA i 150 Mbps (Cat.13) prilikom učitavanja podataka sa 2CA.

Samsungova Coherent Interconnect (SCI) tehnologija integrira heterogenu arhitekturu sustava koja omogućava brži odaziv za širok raspon aplikacija poput umjetne inteligencije i dubokog učenja, a uz snažni grafički procesor Mali-G71 GPU tvrtke ARM i multi-format kodek (MFC) umanjuje latenciju za 4K UHD VR i gaming iskustva. Podržano je snimanje video zapisa i njihova reprodukcija u 4K UHD razlučivosti, na 120 fps.

Na čipsetu je smještena odvojena procesna jedinica za poboljšana sigurnosna rješenja potrebna za mobilna plaćanja koja koriste tehnologije prepoznavanja rožnice oka ili otiska prsta, kao i ugrađenu Vision Processing Unit (VPU) koja može prepoznati i analizirati predmete ili pokrete za napredno video praćenje, obradu panoramskih fotografija i machine vision tehnologiju. Proizvodnja čipseta Exynos 8895 je već započeta i masovno će se proizvoditi.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Canalys objavio rezultate prodaje na europskom tržištu za prošlu godinu