NOVOSTI

Nova era telekomunikacija: Telemach korisnicima u sedam gradova donosi jednu od najbržih optičkih mreža

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Telemach Hrvatska prije dvije godine prvi je kod nas započeo s izgradnjom 10 Giga optičke mreže koja je danas dostupna za više od 130.000 kućanstava u sedam hrvatskih gradova. Nastavljajući širenje, Telemach sve većem broju korisnika nudi iskustvo korištenja i do dvadeset puta bržeg Interneta u odnosu na hrvatski prosjek.

 

Video sastanci, online edukacije, opuštanje uz 4K filmove i igranje igara online, uz korištenje različitih pametnih uređaja, odavno su sastavni dio naše stvarnosti.

A da bismo u budućnosti imali još naprednije iskustvo komunikacije, zabave i poslovanja, Telemach je prvi u Hrvatskoj prije dvije godine započeo s izgradnjom 10 Giga optičke mreže koja korisnicima osigurava internetske brzine kakvima se mogu pohvaliti stanovnici Singapura, New Yorka i Ženeve.

Tako su već dosad korisnici preko 130 tisuća kućanstava u Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku i Rijeci imali prilike iskusiti internetske brzine i do dvadeset puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj te do čak 40 puta veće u najvećem paketu gdje dosežu dva gigabita u sekundi.

Međutim, Telemach tu ne staje već nastavlja s kontinuiranim ulaganjima u optiku ulaskom i u nove gradove.

Tako je odnedavno 10 Giga optička mreža prisutna i u Vinkovcima i Čakovcu, a do 2027. godine Telemach ovom super brzom mrežom planira pokriti trećinu kućanstava Hrvatske, odnosno više od njih 500 tisuća.

Korisnicima će se pružiti mogućnost odabira operatera koji nudi najnapredniju tehnologiju, prilagođenu njihovim potrebama, s obzirom na mjesto u kojem žive.

Daljnje ulaganje u razvoj 10 Giga optičke mreže ujedno je i potencijal za napredak cjelokupnog našeg društva jer pruža značajne mogućnosti za razvoj različitih sektora gospodarstva povezanih s tehnološkim inovacijama kao i otvaranje novih radnih mjesta osobama različitih usmjerenja.

Uz to što podiže učinkovitost i otpornost poslovanja, ovako napredna tehnologija reducira troškove čime pridonosi rastu BDP-a, a posljedično i rastu broja zaposlenih.

Digitalni napredak poput 10 Giga optička mreže omogućuje najbolje korisničko iskustvo uz unaprjeđenje doživljaja učenja na daljinu, video konferencija, zabave i povezanosti.

Prednost velikih brzina vidljiva je prilikom istodobnog povezivanja više različitih uređaja (istodobni upload ili download velikih datoteka i održavanje online sastanaka), a izuzetno niska latencija u mreži, do 1ms, osigurava vrhunsko gaming i streaming iskustvo te i virtualnu i proširenu realnost (VR / AR) u 4K i 8K rezoluciji.

10 Giga optička mreža podiže efikasnost i poslovanje čini pouzdanijim, uz manje troškove i otvaranje mogućnosti fleksibilnog premještanja poslovnih aplikacija u cloud, u odnosu na razvoj i održavanje vlastite IT infrastrukture.

Sve ovo pokazuje kako Telemach, zahvaljujući snažnom investicijskom ciklusu od 226 milijuna eura, koliko ulaže u mobilnu i fiksnu mrežu tijekom petogodišnjeg razdoblja, nastavlja unositi dinamiku na domaće telekom tržište te istovremeno daje zamah daljnjem razvoju ICT i telekom sektora u Hrvatskoj.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1