NOVOSTI

Samsung

60 Samsung tableta za djecu s teškoćama

Hrvatski ured Samsunga donirao je UNICEF-u 60 tableta Samsung Galaxy Tab A.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Tablete je Samsung donirao sa željom da se kroz tehnologiju pomogne djeci s teškoćama u razvoju, a donacija potpomaže projekt „Potpomognuta komunikacija za djecu s teškoćama”.

samsung-unicef-2016-6

Kroz ovaj projekt UNICEF u suradnji s partnerima želi omogućiti djeci sa složenim komunikacijskim teškoćama da uz pomoć modernih tehnologija jednostavnije izraze svoje misli, potrebe i osjećaje te da se lakše integriraju u društvo. U sklopu projekta UNICEF će uložiti u ljudske i materijalne resurse. Ukupno 134 stručnjaka iz 31 institucije s područja cijele Hrvatske, zahvaljujući ovom projektu, ojačat će svoje kapacitete za rad s djecom s teškoćama.

Brojnu djecu s autizmom, cerebralnom paralizom te intelektualnim, govornim i drugim teškoćama okolina teško može razumjeti. Potpomognuta komunikacija uz pomoć tableta, s posebnim aplikacijama, može potaknuti razvoj njihova govora, pomoći im u svakodnevnoj komunikaciji s obitelji i okolinom te ojačati njihovo samopouzdanje.

samsung-unicef-2016-4

UNICEF će tablete darovati zdravstvenim i ustanovama socijalne skrbi, kao i udrugama koje će ih koristiti kao sredstvo za terapijski rad s najmlađom djecom s razvojnim teškoćama i njihovim roditeljima. Za sudjelovanje u programu „Potpomognuta komunikacija za djecu s teškoćama” prijavile su se ustanove i udruge iz osamnaest županija i Grada Zagreba, a procjenjuje se da će oko 60% djece rane dobi koja imaju razvojna odstupanja ili teškoće imati koristi od ovog programa.

„Kada stavimo suvremenu tehnologiju na raspolaganje najranjivijoj djeci, tada zasigurno svi radimo dobar posao. Veseli me što tržišni lideri sve češće uviđaju svoj potencijal da postanu i lideri za djecu. Zahvaljujem Samsungu što je prepoznao ovu priliku da zajedno unaprijedimo živote djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji”, izjavila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.
„Izuzetno mi je drago što možemo podržati projekt Potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama. Siguran sam da će veliki trud UNICEF-a, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, osnaženog pomoću Samsung inovativnih tehnologija, otvoriti nove mogućnosti za pomoć u komunikaciji najmlađim članovima našeg društva te im pomoći u ostvarenju komunikacijskih potreba i premošćivanju svih izazova“, zaključio je Tae Hwan Hwang, predsjednik Uprave regionalnog predstavništva Samsung Electronics.

samsung-unicef-2016-1

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Qualcomm priznaje: Snapdragon 6s Gen3 je tek malo nadograđeni Snapdragon 695