NOVOSTI

Novi Vivo NEX dolazi bez selfie kamere, no ima još bolju funkciju

Vivo NEX

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Vivo kao kompanija nije često bila na vrhu jezika onih koji prate smartphone industriju. Bavili su se mid i low range mobitelima, većinom za istočno tržište. No, Dolaskom Vivo NEX modela sve se promijenilo.

Novi Vivo NEX

Onda je došao Vivo NEX, sa svojevrsnom revolucijom u dizajnu zalona. Nije imao poznati “notch” za selfie kameru, već je gotovo kompletna prednja strana bila sačinjena od zaslona, osim male brade iz tehničkih razloga.

Selfie kamera mu se nalazi u kućištu, te njenom aktivacijom iskače iz uređaja pomoću motora. Naravno, kod mnogih je to probudilo skepticizam jer mehanički dijelovi znače i potrošnju pokretnih dijelova i njihov eventualan prestanak funkcioniranja. Naravno, i mala nezgoda te pad uređaja mogli bi lagano potrgati dio sa selfie kamerom.

Vivo izgleda nije dugo čekao te se bacio na posao kako bi riješili i taj problem. Tako je sada predstavljen Vivo NEX Dual Display koji, kako i samo ime govori ima dva zaslona, jedan sprijeda i jedan straga. Ovo naravno nije prvi put da vidimo mobitel sa takvom implementacijom, ali svakako je jedan od najboljih.

 

Vivo NEX

Razvoj nove tehnologije

Naime, i ZTE Axon 7 također je imao mali AMOLED zaslon straga za lakše slikanje boljih selfija boljom kamerom. Može naravno prikazivati primjerice vrijeme ili broj koraka straga. Prije njih, Yotaphone je imao dva zaslona, klasični sprijeda te E-Ink straga, no cijena E-Ink zaslona, ponajprije zbog patenta, učinila je ovaj uređaj većinom neprihvatljivim za ono što je nudio.

Novi Vivo NEX Dual Display ima glavni AMOLED zaslon od velikih 6,39 inča. Ekran koji sa svih strana doseže rubove, osim male brade glavna je značajka uređaja. Ne ostavlja mjesta nikakvoj selfie kameri, jer je niti nema.

Umjesto toga, sa stražnje strane su također ugradili potpuno funkcionalan ekran sa “svega” 5,49 inčnom dijagonalom. Dolazi naravno i sa FullHD AMOLED tehnologijom. Stražnji zaslon služi primarno za slikanje selfija glavnom stražnjom kamerom koja ima 12 megapiksela, optičku stabilizaciju i kvalitetu slikanja kakva se očekuje od flagship uređaja.

Od ostalih tehničkih podataka, tu je naravno Snapdragon 845, 10 GB RAM memorije te 128 GB interne memorije i 3500 mAh baterija. Naravno, upakiran je i novi Android 9 P.

Konkurencija

Zanimljivo je kako ovo nije prvi ovakav uređaj, te ta čast ipak ide malo manjem Nubia Z18S. No, premda je predstavljen ranije te su ga neki recenzirali, još nije na slobodnom tržištu.

Ovo je svakako korak naprijed u razvoju mobilnih uređaja, no je li korak u pravom smjeru, samo kupci mogu odrediti.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1