NOVOSTI

Samsung

Otvorena prva Učionica budućnosti kao škola u bolnici

U Zagrebu su danas otvorene dvije učionice u sklopu projekta Učionica budućnosti.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Učionice budućnosti već se nalaze u mnogim hrvatskim osnovnim školama i gimnazijama, a projektu se pridružila i prva škola u bolnici – u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16 i na Zavodu za hematologiju i onkologiju „Dr. Mladen Ćepulić“, Ilica 197 otvorene su učionice. Projekt su zajednički realizirale Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet i tvrtka Samsung Electronics, uz tehničku podršku tvrtke Storm Computers.

Projekt omogućava interaktivno učenje uz podršku informacijskih tehnologija, za učenike koji su dugotrajno hospitalizirani, kako na odjelu pedijatrije Klinike, tako i na odjelu pedijatrijske onkologije, Zavoda za hematologiju i onkologiju „Dr. Mladen Ćepulić“.

Samsung je donirao 22 tableta Galaxy Tab A T580, dva računala kojima će se koristiti nastavnici, dvije 65-inčne interaktivne ploče, mrežnu opremu i instalaciju.

Uz pomoć donirane opreme učenici koji su hospitalizirani moći će pratiti školsku nastavu koja se odvija u njihovom razredu, bez gubitka praćenja školskog gradiva pa više mnogi od njih neće izgubiti školsku godinu zbog bolesti i liječenja dok su u bolnici. Djeca su izjavila kako se rado priključuju školi u bolnici jer dok uče ne osjećaju se jako bolesnima.

ucionica-buducnosti_4

Projekt će omogućiti interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija za sve učenike koji su dugotrajno hospitalizirani, kako na odjelu pedijatrije Klinike, tako i na odjelu pedijatrijske onkologije. Nastavu s učenicima, dok su na liječenju, izvode učitelji Osnovne škole Izidora Kršnjavog u Zagrebu, a oko 1500 učenika godišnje pohađa Školu u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Ovisno o zdravstvenom i psihofizičkom stanju svakog pojedinog učenika (individualizirani rad), nastava se izvodi u skupinama u učionici i individualno – u bolesničkim sobama za učenike koji moraju ležati u krevetu, uz primjenu suvremenih nastavnih metoda, sredstava i pomagala.

ucionica-buducnosti_1

Škola u bolnici prva je od 12 škola u bolnici u Republici Hrvatskoj koja je uvela e-dnevnik za bolničke razredne odjele te se tako postigla puno brža i bolja suradnja s matičnim školama. Kao pomoć u nastavi, koristit će tablet računala, a zahvaljujući video-vezi moći će pratiti nastavu na daljinu, povezivanjem sa svojim matičnim školama diljem Hrvatske.

– Izuzetno me raduje što, u suradnji s CARNetom i Stormom, danas otvaramo ovu prvu Učionicu budućnosti u sklopu škole u bolnici. Naša želja je pomoći djeci diljem svijeta, kroz stvaranje pozitivnih promjena i svakodnevice pune mogućnosti. Tijekom proteklih godina, točnije, od rujna 2013. kada je prva Učionica budućnosti otvorena u Osnovnoj školi Kamešnica, do danas su Samsung rješenja u obrazovanju koristile tisuće učenika diljem Hrvatske. Siguran sam da će učenici škole u bolnici sa zanimanjem i veseljem moći pratiti nastavu i nastaviti s istim žarom svoj put cjeloživotnog obrazovanja, i nakon izlječenja i povratka u svoje matične škole. – dodao je Milan Vujović, direktor marketinga regionalnog predstavništva tvrtke Samsung Electronics.

20161206_113335

U sklopu projekta, dodatnu pomoć u radu Klinici za dječje bolesti Zagreb pružila je i tvrtka Storm Computers, donacijom HDTV monitora, pisača, desktop i „All-in-One“ računala.

20161206_115624

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
TSMC nastavlja s proizvodnjom nakon potresa u Tajvanu