NOVOSTI

Modularni mobitel

Stigli su Moto mobiteli i Moto Mods dodaci

Na hrvatsko tržište stižu zanimljivi mobiteli Lenovo Moto Z i Moto Z Play, ali i još zanimljiviji Mods dodaci.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

5/5 - (5 votes)

Motorola se vraća na hrvatsko tržište, nakon više godina izbivanja. Sada su dio Lenovo korporacije pa se telefoni ne zovu Motorola, a prvi modeli Lenovo Moto Z i Moto Z Play su izrazito zanimljivi i posebni u svakom slučaju. Već ste čuli za Moto Mods dodatke, a sada ih možete i kupiti u domaćim trgovinama te kod domaćih mobilnih operatora. Razvila ih je upravo Motorola za Lenovo.

motorola-mods-1

Moto Mods je serija dodataka koji se putem magneta i 16 pinova spajaju s mobitelima Lenovo Moto Z i Moto Z Play – dovoljno ih je samo nasloniti na stražnji dio telefona na kojem se također nalazi 16 pinova putem kojih mobitel i dodatak komuniciraju. Na taj način dobijemo modularni mobitel koji zatim dobije potpuno novu funkcionalnost – jači zvuk, dodatnu bateriju, projektor i kameru s optičkim zumom.

U Zagrebu su predstavljena četiri dostupna Modsa, a njihove su funkcije itekako korisne za vlasnike mobitela. Sva četiri Modsa bit će kompatibilna i sa sljedeće dvije generacije Moto Z telefona dok će novi Moto Z telefoni biti kompatibilni s prethodnim Modsima.

jbl_soundboost_whtconcertdetail

Najinteresantniji bi mogao biti JBL SoundBoost Moto Mods sa stereo zvučnicima snage 2x 3 W, ima vlastitu bateriju od 1100 mAh, a cijena mu je oko 89 eura. Isprobali smo kako funkcionira – prvo smo na mobitelu pokrenuli YouTube aplikaciju i pustili da se pjesma reproducira, a zatim smo na mobitel spojili Mods – samo sekundu kasnije zvuk se prebacuje na Mods, uz bitnu razliku u reprodukciji i jakosti zvuka.

hb-camera_combo_row

Oko 200 eura koštat će Hasselblad True Zoom Camera Mods koji nakon spajanja preko pinova i jakog magneta od Moto mobitela čini gotovo pravi fotoaparat jer dobivamo 10x optički zum, ksenon bljeskalicu i snimanje u row formatu. Na dodatku se nalazi i hardverska tipka za okidanje u zlatnoj boji. Bonus uz kupnju Hasselblad Moda je dvogodišnje korištenje Hasselblad Phocus softvera za obradu fotografija.

motomods_instashare_detail

Insta-Share Projector Mods je projektor u pravom smislu riječi koji može projicirati sliku dijagonale 70 inča, ima 50 lumena, vrlo tanko kućište, mogućnost podešavanja oštrine slike, a cijena dodatka je oko 240 eura.

katespadeny-powerpack-upright-combo-row

Četvrti Mods je baterija Incipio off GRID kapaciteta 2200 mAh koja se puni zajedno s baterijom samog telefona. Cijena je oko 69 eura.

To su za sada svi dostupni Modsi, s tim da postoje i zaštitne Moto Style maske od drveta, kože ili tkanine koje telefon štite od ogrebotina kao i za zaštitu 16-pinskih kontakata na donjem stražnjem dijelu telefona. Lenovo je raspisao natječaj za nove Modse koje može razviti bilo tko, a onaj tko osmisli najzanimljiviji Mods dobit će nagradu od milijun dolara.

moto-z-mobitel

Spomenimo i najbitnije karakteristike dva telefona koja nam također stižu, dostupne i u dual SIM verziji izvan operatorske ponude. Moto Z ima 5,5-inčni 2K ekran sa Snapdragon 820 čipsetom s četiri jezgre, 4 GB RAM-a, bateriju od 2600 mAh, a karakteristika ovog telefona je debljina od samo 5,19 milimetara, što ovaj telefon čini najtanjim na svijetu u usporedbi s drugim pametnim telefonima. Kamera ima 13 megapiksela. Cijena za Moto Z je 5499 kuna.

motozplay_golddv_laydowncombo_row_rgb

Drugi model je Moto Z Play također ima 5,5-inčni ekran ali u full HD rezoluciji, 3 GB radne memorije, 8-jezgreni procesor unutar čipseta Snapdragon 625, 16-megapikselnu kameru te bateriju od 3510 mAh. Cijena za Moto Z Play je 3499 kuna.

Prije 20 godina i danas: Motorola StarTAC iz 1996. godine i nova Moto Z s Moto Mods dodatkom
Prije 20 godina i danas: Motorola StarTAC iz 1996. godine i nova Moto Z s Moto Mods dodatkom

motorola-mods-3

5/5 - (5 votes)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1