NOVOSTI

Google Pixel 3 i 3 XL

Google Pixel 3 i 3 XL: U duhu AI-a

Novi Pixel kao da čeka foto-dvoboj s P20 Pro i iPhoneom Xs

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Procurjele informacije o dvije prednje kamere te dijagonalama od otprilike 5,3 (bez zuba) i 6,2 (sa zubom) ispale su potpuno točne, a od Google Pixel 3 i Pixel 3 XL-a možemo očekivati napredniji i skladniji rad hardvera i AI algoritama.

Kako je riječ o seriji smartphonea u kojoj je naglasak na kameri, rezolucija od 12,2 MP uz otvor blende od f/1,8 isprva se ne čini kao spektakularan hardware. No, radi se o AI-u. AI strategija Top Shot omogućava okidanje velikog broja fotografija te sam uređaj daje sugestiju o najboljoj fotografiji iz grupe. Dakle, ne bi trebalo biti zatvorenih očiju, photobombera (kukaca, ptica…) ili mačaka koje se gotovo uvijek okrenu kada mislite da imate najbolju fotografiju nakon otprilike 20 pokušaja.

Google je uveo značajku Night Sight koja bi trebala uvelike pomoći pri slabom osvjetljenju, a vlasnici starijih Pixela također će dobiti tu značajku. Također, značajka Super Res Zoom pomaže pri sačuvanju kvalitete fotografije pri zumiranju. Super Res Zoomom se, također, okine serija fotografija, a Visual Core čip sve fotke obrađuje i izbacuje jednu manje mutnu fotografiju. Sprijeda se nalaze dvije 8-megapikselne kamere od kojih je jedna širokokutna. Inače, 4K je moguće snimati pri 30 sličica u sekundi.

Još jedna AI zanimljivost je zasigurno Google Duplex. Naime, Google Assistant moći će se javiti na određeni neželjeni poziv te u realnom vremenu transkribirati poziv te dopustiti korisniku da odluči hoće li odgovoriti na poziv, ranije završiti sa njime ili blokirati broj. Ukratko, Google Assistant upozorit će pozivatelja kako priča s Googleovim servisom te da će korisnik dobiti kopiju razgovora. Nakon toga, Assistant će pitati za razlog poziva te ime. Naposljetku, sve to će Google u realnom vremenu transkribirati korisniku.

Zasloni oba modela, Pixel 3 i XL, zaštićeni su Gorilla Glassom 5 (poleđina također), dok Pixel 3 dolazi s rezolucijom od 1080 x 2160 (443 ppi), a veći model s 1440 x 2960 (523 ppi) uz dodatak zuba. Podržavaju HDR te imaju stopostotnu DCI-P3 pokrivenosti.

Nova Pixel serija nije zaštićena samo Gorilla Glassom, već i custom Titan M čipom zaslužnim za sigurnost korisničkih podataka, jačanje enkripcije diska te zaštitu operativnog sustava. No, to nije prvi put da Google koristi custom module za zaštitu podataka korisnika. Sličan čip sam po sebi odvojen od SoC-a koristili su u Pixelu 2.

Čipseti su također jednaki, a radi se o osmojezgrenom Qualcommovu Snapdragonu 845, dok je za grafiku zadužen Adreno 630. Sve to napajaju baterije od 2915 (Pixel 3) i 3450mAh (Pixel 3 XL), a korisnici će moći birati između modela s 64 ili 128 GB za pohranu. Valja dodati kako oba modela imaju 4GB RAM-a te nemaju input za slušalice, no u kutiji će korisnici dobiti Type-C slušalice.

Oba podržavaju brzo i QI bežično punjenje, a čitač otiska prsta smješten je na sad već standardno mjesto na sredini poleđine uređaja. Dolaze u tri boje zanimljivih imena: Clearly White, Just Black i Not Pink.

U SAD-u se cijene za Pixel 3 kreću od 800 dolara za 64GB model do 900 dolara za 128GB. Pixel 3 XL od 64GB će kupce koštati 900 dolara, dok će onaj od 128GB koštati tisuću dolara.

 

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1