NOVOSTI

ZTE se nada da je Axon M najbolja kombinacija mobitela i tableta

ZTE najavio preklopni Android telefon, Axon M

Osvježavajući pogled na neobičan mobitelk

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Oni sad već pomalo stariji čitatelji sjećati će se preklopnih telefona. I dok sada “odlikaši” posjeduju pametne telefone sa ogromnim ekranima koji gotovo u potpunosti prekrivaju prednju stranu, prije desetak godina Motorolin V3 model, RAZR, bio je predmet želja velikog broja ljudi. Iako se klasični preklopni telefoni i dalje mogu naći na tržištu, pogotovo u azijskim zemljama, ZTE je došao na ideju iskoristiti koncept na pomalo drugačiji način.

ZTE Axon M izdaleka izgleda kao svaki drugi Android pametni telefon, no zapravo je u pitanju preklopni telefon koji se otvara poput knjige. Pošto je i sa prednje i sa stražnje strane ekran dijagonale 5,2 inča Full HD rezolucije, preklapanjem na raspolaganju dobijemo dva ekrana istih karakteristika. U takvom načinu rada moguće je koristiti oba ekrana istovremeno pa je tako moguće kroz oba ekrana pustiti i gledati video na YouTube-u, ali je i moguće imati dvije kompletno prikazane aplikacije istovremeno. Uređaj se može koristiti i u horizontalnoj orijentaciji, pa će tako YouTube aplikacija na gornjem ekranu prikazivati video dok će na donjem komentaru biti vidljive preporuke ostalih videa i komentari. Kombinirana dijagonala oba ekrana je 6,7 inča

Iznad jednog od ekrana nalazi se prednja… i stražnja kamera u jednom. Naime, ukoliko se kamera želi koristiti za selfije potrebno je okrenuti mobitel za 180 stupnjeva te usmjeriti kameru prema sebi. Mobitel će tada prikazati sliku na do maloprije stražnjoj strani. Mehanizam za otvaranje izgledom pomalo podsjeća na stare Nokijine modele temeljene na Symbianu, no upitna je njegova izdržljivost i robusnost.

Axon M može biti dobar alat za produktivnost
Axon M može biti dobar alat za produktivnost

Ostale karakteristike su pomalo zastarjele, pa je tako u srcu Snapdragon 821 umjesto aktualnog Snapdragona 835, sa 4 gigabajta radne memorije, dok je kapacitet baterije 3180mAh što bi sa 2 aktivna ekrana moglo značiti autonomiju manju od jednog dana. Kamera je rezolucije 20 megapiksela sa Sony-jevim IMX350 senzorom. Android 7.1.2 Nougat pogoni Axon M, sa pretpostavkom da će Android Oreo biti pušten u opticaj u skorije vrijeme.

Dostupnost će na početku biti dosta loša jer je Axon M dostupan samo kao ekskluziva kod američkog AT&T-a. Ipak, očekuje se da će kroz neko vrijeme mobitel biti dostupan kod ostalih operatera i država, te će se tada znati i cijena.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1