NOVOSTI

Apple službeno lansirao iOS 12

Američki gigant Apple nakon nekoliko mjeseci beta testiranja, službeno je lansirao iOS 12 te watchOS 5 i tvOS12

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Novi sustav podržavat će sve novije i starije inačice Appleovih telefona zaključno s uređajem iPhone 5s iz 2013. godine s naglaskom upravo na brzinu izvođenja kod starijih modela. Također, bit će podržan i na svim iPad Air i iPad Pro uređajima, kao i na iPad 5, iPad 6, iPad mini 2 te iPod touch uređajima šeste generacije.

Do 70% brža kamera

Iz Applea ističu kako  će iOS 12 svakodnevne zadaće učiniti gotov dvostruko bržima na iPhone i iPad uređajima. Novost je i Siri prečac za iOS aplikacije koji će dopustiti korisnicima odrađivanje zadaća prema vlastitim rutinama.  Za sve ljubitelje fotografije, iOS 12 obećava do 70% brže pokretanje kamere i do 50% brže pojavljivanje tipkovnice i preciznije tipkanje.

Novi efekti i načini pretrage

Korisnici će moći stvoriti Memoji znakove odmah unutar poruka i odabrati pojedinu ili set karakteristika za formiranje osobnosti. Postojeći Animoji znakovi prošireni su duhom, koalom, tigrom T. rexom. Spomenuti efekti kamere dolaze i na FaceTime.

Pretraga u galeriji ponudit će korisnicima jednostavnije sortiranje prema najnovijim događajima, ljudima, mjestima, grupama i kategorijama posljednje pretrage te lakše dijeljenje fotografija među prijateljima koji su već primili fotografiju ili video s istog putovanja, događaja.

Sveprisutna Siri

Kao i na iPhone uređajima, svi korisnici Apple satova s watchOS 5 moći će razgovarati sa Siri podizanjem ruke prema ustima, izgovaranjem zahtjeva u sat iz serije 3 i kasnijih proizvoda, a skupljat će se i bodovi svakodnevnom aktivnošću. Omogućeno je i spremanje podcasta kao i Walkie-Talkie aplikacija za interakciju s drugim korisnicima Apple satova.

Novi tvOS 12 bit će dostupan za 4 generaciju i 4K Apple TV modele s podrškom Doly Atmos audio za filmove i novim, više interaktivnim čuvarem zaslona.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1