NOVOSTI

Apple

Apple uskoro započinje proizvodnju najnovijeg procesora A13 za ovogodišnji iPhone XI!

Najnoviji Appleov procesor A13 trebao bi svojim performansama nadmašiti Snapdragona 855

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Najnovija generacija Appleovih iPhonea za 2019. godinu još nije na vidiku, no mreža svih mreža je već prepuna raznoraznih glasina o nazivima (govori se o iPhoneu XI), razlikama u modelima, kamerama, priključcima i čemu sve ne. Međutim ono što sa sigurnošću možemo ustvrditi je kako će nova generacija iPhoenea biti hardverski temeljena na najnovijem SoC (System on a Chip) sustavu Apple A13.

Već ranije smo doznali kako će četvrtu godina za redom tajvanski tech gigant TSCM (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) biti zadužen za proizvodnju najnovijeg procesora A13. Naime od 2016.godina TSMC je glavni i jedini Appleov partner kada govorimo o proizvodnji hardverskih čipova koji pogone sve generacije iPhonea.

Sada smo , barem prema pisanju obično dobro obaviještenog Digitimesa https://www.digitimes.com/news/a20190130PD218.html saznali kako bi se Appleov A13 u TSMC-ovim pogonima trebao početi proizvoditi već u drugom kvartalu 2019.godine. Inače Appleov A13 proizvodit će se uz korištenje 7nm proizvodne tehnologije uključujući i ekskluzivnu naprednu verziju tehnologije EUV (extreme ultraviolet lithography).

Sigurno smo kako će se Apple posebno potruditi kako bi najnoviji A13 svojim performansama nadmašio Qualcommov Snapdragon 855 koji će biti temelj svih Android flagship telefona koji će biti predstavljeni ove godine.

U svakom slučaju Apple nema pravo na pogrešku. Prošlogodišnji modeli uključujući XS, XS Max i XR nisu se baš proslavili prodajnim rezultatima, posebno ne po Appleovim standardima. Međutim treba uzeti u obzir i zasićenje na tržištu pametnih telefona. U skladu s tim i TSMC je naznačio kako očekuje poprilično poslovni „zahtjevnu“ 2019. godinu i vrlo mali porast prodaje čipova temeljenih na  7nm proizvodnoj tehnologiji.

Najnovija generacija Appleovih iPhonea, koji bi logičkim slijedom trebali nositi naziv iPhone XI, na tržištu bi se trebala pojaviti u rujnu 2019.godine.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1