NOVOSTI

Bethesda tuži Warner Bros

Igra Westworld preslična Fallout Shelteru

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Warner Bros je prekjučer službeno objavio svoju novu mobilnu igru Westworld Mobile. Kao što je očito već iz imena, igra je temeljena na popularnoj seriji Westworld i stavit će vas u ulogu administratora parka zaduženog za građenje novih domaćina, njihovo uparivanje s gostima, te izgradnju novih i nadogradnju postojećih sadržaja.

Naravno, očekuje vas i klasično višesatno/dnevno čekanje ukoliko niste spremni potrošiti novce.

Osim što je inspirirana serijom Westworld, više je nego očito inspirirana i Bethesdinom igrom Fallout Shelter u kojoj ste stavljeni u ulogu administratora atomskog skloništa (“vaulta”) zaduženog za prikupljanje novih stanara, njihovo uparivanje, te izgradnju novih… ne moramo dalje.

Kako bi stvari bile bolje, Warner Bros je za izradu Westworlda zadužio studio Behaviour Interactive koji je radio na Fallout Shelteru.

Ovdje je došlo do problema.

Naime, Bethesda je u demo inačici Westworlda primijetila bug od kojeg je u jednoj fazi razvoja patio i Fallout Shelter. Ovo ih je nagnalo na pomisao da Behaviour Studios krši svoj ugovor s njima i koristi dijelove Fallout Shelter koda tijekom rada na Westworldu. Naravno, uslijedila je tužba.

Iako se u podužem tekstu tužbe povlače i sličnosti u izgledu i načinu igre, čini se da je glavni fokus upravo krađa koda i korištenje njihovog (ugovorom zaštićenog) intelektualnog vlasništva za rad na tuđem projektu.

U tekstu tužbe postoji više primjera sličnosti između Westworlda i Fallouta. A sličnost je očito dovoljna da zbuni i odvjetnike koji su krivo potpisali slike na 22. stranici.

Još se ne zna hoće li ova tužba doći do suda ili će se riješiti nekom nagodbom, ali usuđujemo se pretpostaviti da je led sada probijen i da će u bliskoj budućnosti biti još ovakvih okršaja. Za svaki slučaj, isprobajte Westworld Mobile dok još možete!

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Meta u Hrvatskoj uvela pretplatu za korištenje Facebooka bez reklama