NOVOSTI

KEKS Pay

Erste KEKS Pay: Igoru za ročkas

Skupljamo lovu za rođendanski poklon kolegi, a sredstvo izvršenja je aplikacija KEKS Pay

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

5/5 - (1 vote)

U našoj redakciji, čak i u vrijeme rokova, vlada prilično dobra atmosfera. Dodatno je podgrijavamo kada se nekom od kolega približava rođendan. Neki je prešutni dogovor da se skuplja skroman iznos za simbolični i, po mogućnosti, šaljivi poklon, a da ima i neku korisnu funkciju.

KEKS za palačinke

Sljedeća žrtva je naš dugogodišnji web urednik Igor kojemu je vrijeme pokucalo na vrata, a uskoro će i rođendanska sitnica. Odabir je pao na pregaču i tavicu za palačinke, a zna se da to onda podrazumijeva i turu žutog zlata s domaćom marmeladom i, naravno, čokoladnim namazom.

Sve što treba je skupiti lovu od ekipe u firmi, za što su se obično slali mailovi i potezali rukavi u hodniku, no ovog puta nam je za to poslužila nova mobilna aplikacija . Dok je Igor transkribirao intervju, odlično smo se zabavili s opcijama aplikacije u kojoj smo kreirali grupu za skupljanje za rođendan, a koju smo kasnije koristili i kao besplatni chat alat.

Nije potrebno biti u Ersteu

Kao preduvjet za međusobno slanje novca potrebna je, naravno, instalacija i povezivanje kartice s koje želite slati te IBAN-a ako želite primati novac. Od kartica su dostupne Mastercard, Maestro, Diners i Visa, čime su manje-više pokrivene sve banke i tekući računi te kreditne kartice. Posebnost aplikacije jest da nije potrebno biti korisnik Erste banke, koja je aplikaciju izbacila na tržište, a dodatnu privlačnost daje činjenica da naknade za prijenos sredstava nema, a čak se može slati i primati novac iz inozemstva.

Grupu za palačinke, odnosno za rođendansku sitnicu kolegi Igoru, kreirao je Dinko i potom pozvao ostatak ekipe zatraživši od njih da uplate 10 kuna. Nakon što smo već počeli skupljati novac, moderator grupe shvatio je da je zaboravio dodati kolegicu Gogu, stoga ju je naknadno pozvao u grupu. Kolegica je uspješno uplatila iznos, ali u detaljima grupe nije bila navedena na popisu.

Kolega Hrvoje nije u trenutku slaganja grupe bio korisnik aplikacije i dobio je SMS s uputama za pridruživanje.Zahtjev za uplatom moguće je i odbiti, a transakcije su brze i vidljive na računu u roku od 24 sata. namijenjen je za rješavanje dugova među ljudima koji se poznaju, za stvari poput dijeljenja troškova kave, ručka ili skupljanje za poklone, grupna putovanja, tulume i sve ostale prigode koje zahtijevaju grupno plaćanje.

AI u obliku chatbot asistenta

Razlika u odnosu na mobilno bankarstvo je u broju korisnika kojima se može slati uplata. Dok se kod m-banking appova može uplatiti samo jednom korisniku, omogućuje stvaranje grupa te nije potrebno znati i ukucavati primateljev IBAN.

Uz to se kroz chat poruke, stickere i GIF-ove može primateljima objasniti za što se novci šalju ili traže, a to također dosada nismo vidjeli u mobilnim bankarskim aplikacijama. Od modernih tehnologija, aplikacija ima aktivan prvi chatbot na hrvatskom jeziku, koji je razvijen od nule i ne radi na principu prijevoda na engleski pa upita prema chatbotu, nego se pitanja direktno interpretiraju i odgovaraju na hrvatskom jeziku.

Trenutačno služi kao asistent korisnicima te daje odgovore o aplikaciji i pruža pomoć u korištenju. I za asistenta postoje planovi u vidu dodavanja brojnih novih funkcionalnosti i povećanja njegove uloge sve do razine osobnog financijskog savjetnika.

5/5 - (1 vote)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Zbog ogromne potražnje za 3nm čipovima, TSMC proširuje kapacitete i pojačava proizvodnju