NOVOSTI

Facebook Messenger vraća se korijenima

Facebook Messenger uskoro će postati jednostavniji i brži

Messenger je postao velika i komplicirana aplikacija pa se iz Facebooka nadaju da će riješiti taj problem

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

3/5 - (1 vote)

Jedna od najkorištenijih i najpopularnijih aplikacija za dopisivanje definitivno je Facebook sa svojim Messengerom. Iako je na početku nudio brz i jednostavan način kako se čuti sa prijateljem, članom obitelji ali i nekom tvrtkom, sa svakom je novom verzijom stigla neka dodatna mogućnost koju su neki podržavali, dok su drugi ipak negodovali jer je iz jednostavne i brze aplikacije Messenger došao do statusa velike, spore i vrlo komplicirane aplikacije. U zadnjih nekoliko godine uz samu chat funkcionalnost dodana je i mogućnost slanja novca (ali samo u nekim državama), dodavanje razno raznim botova koji omogućuju dopisivanje sa računalnim asistentima, pa sve do platforme za igranje i postavljanje priča (Stories). Čak je i sam Facebook na neki način priznao time što je uz regularnu Messenger aplikaciju na tržište izbacio i Facebook Lite, posebnu olakšanu verziju aplikacije koja se vraća na početak i nudi osnovne funkcionalnosti (dopisivanje i pričanje) uz dobre performanse i manju potrošnju baterije. Facebook Lite je Android-u skinut preko 100 milijuna puta što prilično govori o interesu korisnika za jednostavnošću.

Kao rezultat, potpredsjednik Facebook-ove divizije za chat platformu David Marcus objavio je na svojem blog postu neke od ciljeva koje njegov tim želi postići u 2018. godini. Kao neke od ciljeva navodi više mogućnosti za grupne razgovore, ali i razvijanje takozvanog „vizualnogdopisivanja, sa više mogućnosti dodavanja naljepnica, GIF animacija, ali i slanje fotografija u većoj kvaliteti. Priča se i o boljoj podršci za korisničke službe kompanija, kojima se ljudi sve više javljaju preko poruka umjesto poziva i prolaženja kroz mnoštvo automatskih poruka i biranja brojeva. No, zanimljivo je što je sam Facebook priznao da je Messenger aplikacija postala komplicirana i sa mnogo opcija i mogućnosti koje nisu baš korištene, ili su se negativno odrazile na korisničko iskustvo. Očekuje se da će Android, iOS i Windows 10 aplikacije dobiti intuitivnije i jednostavnije sučelje iz kojeg će biti izbačene vrlo rijetko korištene mogućnosti.

Iako je vremenski period kada će promjene biti dostupne nepotpun, vjeruje se da će ažuriranja biti aplicirana u valovima tijekom ove godine.

3/5 - (1 vote)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1