NOVOSTI

Feelsgood investira 600.000 eura u VIDI-TO, hrvatsku kompaniju za inteligentno obrazovanje

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Feelsgood, prvi hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom, sklopio je ugovor o ulaganju u domaću tvrtku VIDI-TO koja razvija sustave za inteligentno obrazovanje.

Riječ je o investiciji vrijednoj 600.000 eura koja će biti podloga za nastavak razvoja i globalne prodaje alata koji djecu i učitelje povezuju u prenošenju i usvajanju znanja kroz različite poticajne metode pametne upotrebe novih tehnologija.

Pozitivni utjecaj na društvo jedan je od osnovnih kriterija kojima se Feelsgood vodi pri odabiru poduzeća u koja će uložiti. Taj utjecaj mora biti mjerljiv te usklađen s ostvarivanjem 17 ciljeva održivog razvoja UN-a, bez obzira radi li se o okolišnim, ekonomskim ili društvenim izazovima u životima ljudi.

VIDI je sinonim za promoviranje novih tehnologija u svrhu napretka društva i jedan od predvodnika promoviranja upotrebe novih visokih tehnologija u svim aspektima života. VIDI je kroz svoje tehnološke medije i prva organizirana natjecanja za tehnološke inovacije u regiji, prepoznao mnoge, danas uspješne tehnološke divove kada su još bili u fazi nastajanja.

Kasnije je preuzeo ulogu kreiranja prvog hrvatskog razvojnog mikroračunala u kojem je okupio domaće inženjere i tvrtke kako bi promovirao domaću hi-tech industriju, te hrvatskom obrazovnom sustavu ponudio alat za učenje STEM vještina s kojim su se mogle mjeriti samo najrazvijenije zemlje svijeta. Proizvod VIDI X je danas dostupan u 60 škola u Hrvatskoj i pristup mu ima preko 24.000 učenika. Za VIDI X i njegove nove prilagođene verzije koje ćemo sve nastojati proizvesti u Hrvatskoj, danas su zainteresirane javne škole iz Sjedinjenih Američkih Država ali i obrazovni sustavi Ujedinjenih Arapskih Emirata, Singapura, Argentine i Njemačke.


„Inovacije su naša strast i poticanje drugih da rade na inovacijama ključ je onog čime se bavimo. Strpljivo smo godinama ulagali u projekte vezane uz edukacije poput VIDI X-a, fokusirani na upoznavanje naših korisnika i područja kojima ćemo se baviti iduće desetljeće. Upoznali smo stotine učitelja škola širom Hrvatske, prošli tisuće kilometara od vrata do vrata da shvatimo što trebamo napraviti za njih. Mislim da smo uspjeli naučiti puno u tim godinama i to je sada kapital koji je privukao kapital investitora“, ističe Tomislav Kotnik, osnivač i CEO VIDI-TO.

Prelet redakcije Vidija trkaćim dronom možete vidjeti u ovom videu.

“U poslovanju smo predani UN-ovim ciljevima održivog razvoja i fair tradea gdje nam je uz profit važan i pozitivan utjecaj na društvo. Uvjerili smo se da su to vrijednosti koje dijeli i naš investitor. Rekao bih da smo savršen spoj za uspjeh. Uz ovu investiciju će naši zaposlenici, vanjski suradnici i razvojni timovi, dobiti u VIDIju snažnu platformu na kojoj možemo zajedno napraviti originalne iskorake u razvoju novih hi-tech usluga i proizvoda na koje ćemo biti ponosni. I ako mogu dodati – barem malo promijeniti svijet na bolje“ zaključuje Tomislav Kotnik.

Pomoć u rješavanju stvarnih problema društva kroz investicije osnovna je misija fonda Feelsgood koji je u cijelosti razvijen u Hrvatskoj.


„Veseli nas što smo realizirali još jednu značajnu investiciju u domaću tvrtku koja osigurava mjerljiv pozitivan društveni učinak. Tako će naše ulaganje sigurno pomoći da VIDI-TO napravi značajne iskorake u sektoru obrazovanja, kako u Hrvatskoj, tako i globalno.” poručila je Renata Brkić, partnerica u Feelsgoodu.

“Mi u Feelsgoodu nastavljamo tragati za novim partnerima i investirati u inovativne tvrtke, spremne i otporne na izazove koje budućnost donosi čovječanstvu, a s kojima dijelimo vrijednosti i krajnji cilj – bolje, pametnije, pravednije i jednakije društvo. Investicija u VIDI deveta je Feelgoodova investicija od početka investicijskog perioda – u godinu i pol dana. U tom smo razdoblju razgovarali s 400tinjak timova koji su nam prezentirali svoje projekte. Jednostavna je matematika da smo VIDI uvrstili u 3% najboljih koje smo u ovom periodu vidjeli i čuli u Hrvatskoj i Sloveniji.

VIDI X je start-up projekt koji je izrastao iz strpljive i održive kompanije koja već treće desetljeće opstaje u izuzetno teškom poduzetničkom okruženju u Hrvatskoj. I to je neprobojna referenca koju ovaj tim donosi u naš odnos. Procijenili smo da je proizvod atraktivan, dokazan na izazovnom tržištu izvaninstitucionalnog obrazovanja i spreman za globalni rast. Kako je uz maksimizaciju profita generiranje pozitivnog društvenog učinka jednako važna strateška odrednica za naša ulaganja, tako je činjenica da VIDI ima pozitivni društveni učinak u području obrazovanja jasno ugrađen u svoj poslovni model konačno potvrdila naše opredjeljenje za ovo ulaganje“, zaključuje Renata Brkić.

***

Feelsgood Social Impact Investment Fund je prvi potpuno hrvatski fond rizičnog kapitala i prvi u Hrvatskoj koji financira startupe koji na održiv i profitabilan način osiguravaju pozitivan utjecaj na društvo. Projekti tih, pretežno malih i srednjih poduzeća, trebaju ostvarivati dobar i mjerljiv društveni učinak, a Feelsgood svojom investicijom u njih dodatno pojačava tu pozitivnu promjenu u važnim društvenim ili ekološkim izazovima, usklađenim s UN-ovih 17 ciljeva održivog poslovanja. Feelsgood je i prvi investicijski fond u cijelosti razvijen u Hrvatskoj – od ideje i registracije tvrtke, preko prikupljanja svih regulatornih dozvola pri Hanfi. Fond raspolaže s 30 milijuna eura investicijskog kapitala te osigurava isključivo kapital za rast. Europski investicijski fond je pojedinačno najveći ulagač u hrvatski Feelsgood, dok je najveći privatni ulagač Bellabeat Inc.

VIDI-TO je tvrtka koja je potekla kao tehnološki medij prije gotovo 30 godina, a danas uz medijske platforme razvija sustave za inteligentno obrazovanje, alate koji djecu i učitelje povezuju u atmosferu gdje djeca usvajaju znanja kroz različite poticajne metode pametne upotrebe novih tehnologija. Vidijevo mikroračunalo VIDI X danas u nastavi već koristi preko 24.000 učenika u hrvatskim školama, a brojne Vidijeve medijske platforme uključuju časopis VIDI i tehnološke web portale Vidi.hrVidilab.comVidiauto.comPCPlay.hrMobil.hr i ITBizCrunch.com.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1