NOVOSTI

Promo članak

Iskonov MESHtar i Mini router za mali warm up prije jeseni!

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Neki novi uređaji u posljednje vrijeme okupiraju pažnju nas Hrvata. Sve do proljeća ove godine prolazili su ispod radara naših domova, a potom se samo uvukli u svačiju svakodnevicu. Oni su istovremeni rad i učenje od kuće učinili mogućima, a trenutke za odmor zabavnijima. Cijela situacija s koronom, ljeto i trenutno aktualni povratak u školu te na posao su razlozi zašto se trenutni bestselleri među uređajima naslanjaju na – uvijek nam vrlo važnu uslugu interneta.

Dva su uređaja koja ove godine u Hrvatskoj dobivaju svoju zasluženu slavu. Kako javljaju iz Iskona, prodaja im je u proteklih nekoliko mjeseci narasla za više od 300%, što je itekako značajno za nešto što se dosad smatralo „nišnim“ proizvodom.

Prvi uređaj  je Iskonov MESHtar, proizvod koji „bilda“ kućni Wi-Fi do mjere maksimalne iskoristivosti u svakom kutu prostrane kuće ili stana. Mnogo konkretniji i kvalitetniji od pojačivača signala, ovaj uređaj počiva na tzv. MESH tehnologiji koja se u prošlosti koristila samo u velikim pogonima poput bolnica i vojnih postrojenja. Napretkom tehnologije MESH uređaji postali su manji, iznimno jednostavni za instalaciju i korištenje te (ono najvažnije) cjenovno dostupni svakom domu koji muči muku s Wi-Fi signalom.

MESHtar ne zahtjeva mrežu nekog određenog operatora niti ugovornu obvezu, već se može koristiti uz bilo koji fiksni Internet kojem treba pojačanje u cijeloj nekretnini. Od trenutka web narudžbe pa do isporuke prođe svega par radnih dana, a korisnik plaća 49 kuna mjesečno sve dok koristi MESHtra. Ovo kvalitetno i praktično rješenje imamo već dulje u ponudi, no do proljeća su ga odabirali većinom poslovni korisnici, ugostitelji, iznajmljivači apartmana koji su si htjeli trajno riješiti problem s Wi-Fi-jem za radnike ili goste. Kako smo u jednom trenutku ostali zatvoreni u domovima s ukućanima i oslonjeni na internet za komunikaciju, rad i učenje, tako je munjevito narasla potražnja za Iskon MESHtrom i u kućama katnicama, velikim stanovima, nekretninama s vrtom.

Osim MESHtra, postoji još jedan donedavno nišni uređaj, koji je od proljeća postao svojevrsni must have svakog doma. Riječ je o Mi-Fi-ju, malom džepnom routeru u koji se umeće podatkovna SIM kartica i potom se na njega spaja više uređaja, na putovanju, u vikendici… Doslovno bilo gdje u pokretu, no u posljednje vrijeme sve češće i kod kuće. Iskonova podatkovna SIM kartica sadrži 60GB prometa mjesečno, brzinu do 150 Mbps, a može se aktivirati te deaktivirati po želji i potrebi Iskonovca – nema ugovornu obvezu pa je praktična i za sezonsko korištenje.

U ponudi Iskona nalazi se nekoliko Mi-Fi routera. Međusobno se razlikuju po maksimalnom broju uređaja koji se mogu spojiti na njih i vijeku baterije. Trenutno se ističe Huaweijev model, odmah spreman za SIM karticu, koji s rokom trajanja baterije od 6 sati može paralelno ugostiti čak 16 različitih uređaja. Cijena tog uređaja na Iskon webshopu iznosi 349 kuna.

 

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1