NOVOSTI

Stock Android nudi optimizirano i brzo sučelje sa brzim nadogradnjama

Lenovo će sa budućim modelima isporučivati čistu verziju Androida

Sve više kupaca kod kupnje novog uređaja želi brze performanse i dobru bateriju, a optimiziran i čist OS je velik dio te priče.
Lenovo Vibe x2

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Lenovo je potvrdio da će ubuduće sa novim modelima pametnih telefona isporučivati čistu (“stock”) verziju Android operativnog sustava.

Dosadašnji Lenovo telefoni imali su Android operativni sustav sa posebno prilagođenim sučeljem naziva Vibe Pure UI. Iako prilagođeno sučelje može pomoći prilikom diferenciranja softverskih mogućnosti i dizajna naspram ostalih proizvođača na tržištu, u velikom broju slučajevi dodatni procesi i aplikacije zauzimaju dodatne resurse uređaja, što može utjecati na performanse i na autonomiju baterije. Uz to, sa svakim izlaskom nove verzije Androida, proizvođači su primorani testirati mnoštvo uređaja i raditi izmjene na njima kako bi svoju verziju aplikacija i sučelja mogli prenijeti na sljedeću verziju OS-a. Taj proces iziskuje vrlo puno vremena i resursa tako da su ostali pametni uređaji dobivali novu verziju OS-a nekoliko mjeseci nakon što je Google službeno predstavio OS, a vrlo često velik broj uređaja niti ne dobije novu verziju Androida zbog nedostatka resursa ili neisplativosti. Takav pristup rezultira fragmentacijom Android tržišta (gdje istovremeno na tržištu egzistira velik broj različitih verzija OS-a) kao velikim brojem uređaja koji ne dobivaju redovite nadogradnje sustava, ali niti sigurnosne zakrpe.

Lenovo K6
Lenovo K6

Sa verzijom Androida koja dolazi direktno of Google-a vrijeme prilagodbe za uređaj je kraće, te je financijski jeftinije, istovremeno nudeći brže buduće nadogradnje i redovitije zakrpe. Uz to, optimizirano sučelje i nativne aplikacije dopridonijeti će performansama i bateriji. Lenovo je zaključio da je prelazak na čisti Android nešto što kupci žele nakon 11 mjeseci istraživanja tržišta. Jedan od prvih modela koji će dolaziti sa stock Android OS-om je Lenovo K8 Note. Prva prednost je već vidljiva u tome što će ta verzija biti najnovija verzija Androida, 7.1.1. Nougat.

Naravno, neke od pozitivnih značajki prilagodbe ostati će prisutne na Lenovo mobitelima, kao što su Dolby Atmos poboljšanja, kao i TheaterMax.

Zajedno s ovom informacijom, Lenovo je potvrdio da će cijela „K“ serija izašla ove godine biti nadograđena na sljedeći verziju Androida, koji se naziva kodnim imenom Android 8.0 „O“.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1