NOVOSTI

Njuškalo aplikacija na steroidima!

Nadograđeni AI feature u mobilnoj aplikaciji Njuškala kroz predaju oglasa na fotografiji uživo pokazuje što se prodaje i kada je takav artikl zadnji puta prodan, a daje i raspon cijene.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Ako ste zbog korona krize shvatili da vam ured više ne treba i na brzinu trebate prodati inventar ili barem informativno saznati vrijednost artikala, do sada nije bilo praktičnog alata koji bi vam pomogao u tom zadatku. Najveći hrvatski oglasnik i mobilna aplikacija Njuškalo nadogradio je svoje AI mogućnosti, pa sada u live preview modu prilikom slikanja dobivate vrlo jasne povratne informacije poput kategorije, okvirne cijene i kada je takav artikl zadnji puta bio prodan.

Opća rasprodaja skladišta

Kako i našoj redakciji u slučaju novog lockdowna prijeti ponovni rad od kuće, odlučili smo zbog predostrožnosti (ali i zabave) baciti redakcijske i poneku stvar s testiranja na Njuškalo. Ne pazeći što radimo, fotografirali smo i kolegice iz redakcije Sanju i Gogu, čime smo htjeli zapravo isprobati algoritam kojeg su u Styriji razvili.

Naravno da nas je najviše zanimalo područje informatičke i srodne opreme, a pomiješali smo starije i novije uređaje, ubacili malo namještaja i bacili se na prodaju.

Nadograđenu funkcionalnost foto-prepoznavanja imaju svi korisnici aplikacije i ona je dodana kroz uobičajena ažuriranja. Kada se uđe u aplikaciju, mogućnost se aktivira pritiskom na tipku plus ispod koje piše prodaj.

Potom se fotoaparat usmjeri prema predmetu i onda se generiraju informacije. Sama aplikacija nudi savjete za što bolje fotografiranje predmeta. Potrudite se fotografirati predmet na čistoj pozadini bez detalja, pazite na kontrast, a predmet i pozadina trebali bi se razlikovati u bojama. Uvijek je bolje fotografirati na dnevnom svjetlu radi što boljeg prikaza boja.
Napravite više fotografija i to iz više kutova kako bi kupci mogli bolje doživjeti predmet. Ubacite koju fotografiju detalja ili posebne mogućnosti.

Slikaj i prodaj

Kada se upali sučelje fotoaparata u prodaj načinu rada aplikacije, ono djeluje kao svojevrsni live preview. Algoritam prepoznaje uređaj i automatski ispisuje kojoj kategoriji pripada, u kojem su rasponu cijene i kada je posljednji puta takav uređaj prodan.

Prvi artikl kojeg smo bacili u prodaju bio je Samsung Galaxy S20 Ultra 5G telefon kojeg smo testirali za usporedni test i, umjesto vraćanja proizvođaču, odlučili prodati na Njuškalu. Aplikacija je ispravno prepoznala kategoriju i smjestila je telefon u raspon cijena od 3997 do 5260 kuna.

Potom smo ispred objektiva našeg high-end smartphonea bacili TEAMGROUP T-Force Delta Max SSD 512 GB, klasični SATA model. Aplikacija je smjestila uređaj u ispravnu kategoriju SSD diskovi pa nas, osim o cijeni, obavijestila da je zadnji SSD na Njuškalu prodan prije tri sata.

Najbliže stvarnoj prodaji bio je naš HP Pavilion 15,6 inčni laptop koji je dao svoj silikon na oltaru informatičkog novinarstva, ali i dalje vjerno služi. Sličan je model prema Njuškalo aplikaciji prodan prije dva sata, a u kategoriji HP laptopa cijena mu se kreće između 2131 i 2900 kuna, što je realna vrijednost ovog nešto starijeg modela.

Isprobali smo novu funkcionalnost i s komadom šarenog namještaja, pa smo našu novu fotelju stavili na oglasnik. Aplikacija ju je smjestila u kategoriju namještaja i dala razmjerno širok raspon cijena.

Šećer na kraju

Da malo probamo „zeznuti“ algoritam, za kraj smo fotografirali Sanju i Gogu, naše kolegice iz redakcije. Srećom, budući da nema prodaje ljudi u Hrvatskoj ni na Njuškalu, algoritam je na neki način zeznuo nas nudeći ono što se doista može prodati, pa je tako kod Sanje ponudio kategoriju Ekstenzije za kosu i umeci, pri čemu je zadnji artikl u toj kategoriji prodan prije osam dana, dok je na Gogi prepoznao naočale.

Nakon slikanja, predaja oglasa ide po standardnoj proceduri. S novom opcijom brzo možete doznati okvirne vrijednosti predmeta i koliko često se prodaju, a mi se veselimo sljedećem updateu i novim funkcionalnostima.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Zbog ogromne potražnje za 3nm čipovima, TSMC proširuje kapacitete i pojačava proizvodnju