NOVOSTI

Brzinja punjenja baterije postaje sve veći fokus proizvođača

OnePlus 5T ima najbrže punjenje baterije na tržištu

OnePlus je sa svojom Dash Charge tehnologijom zauzeo prvo mjesto

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

3/5 - (5 votes)

Uz brz životni tempo, naši pametni telefoni sve više postaju integrirani dio naše svakodnevnice – od obični telefonskih poziva postali su izvor informacija, multimedijalni centar, mobilna produktivna stanica te mnogima i primarna konzola za igranje. I dok hardver neumorno svake godine postaje sve jači i jači, tehnologija u baterijama jednostavno ne može pratiti svu silu senzora i jezgri procesora pa smo i dalje osuđeni na autonomiju baterije od jednog dana, i to u slučaju srednje zahtjevnog korištenja. Jedan od načina kako da se doskoči ovome problemu je da se umanji vrijeme punjenja mobitela, što je u zadnje vrijeme sa Qualcommovim QuickCharge standardom postala raširena mogućnost kod novijih pametnih telefona. No, izgleda da je pobjedu u brzini punjenja uzeo OnePlus sa svojom Dash Charge tehnologijom.

Rezultati punjenja. Izvor: Tom's Guide
Rezultati punjenja. Izvor: Tom’s Guide

Prema testiranju koje je proveo Tom’s Guide, u testu između najpopularnijih pametnih telefona prvo mjesto u brzini punjenja zauzeto je OnePlus sa svojim najnovijim modelom, OnePlus 5T. U testiranju se gleda postotak napunjenosti od potpuno prazne baterije nakon 30 i nakon 60 minuta. Dash punjač koji OnePlus daje uz svoje modele napunio je čak 59% baterije u 30 minuta, što je za 6 posto više od drugoplasiranog LG V30 koji je u 30 minuta sa 0

Rezultati punjenja iPhone-a. Izvor: Tom's Guide
Rezultati punjenja iPhone-a. Izvor: Tom’s Guide

% baterije došao do 53%. Na trećem se mjestu nalazi Appleov iPhone X koji je u 30 minuta napunio 50% kapaciteta baterije.

Nakon 60 minuta punjenja OnePlus 5T je bio na 93% što je prvi puta da je pametni telefone te klase probio granicu od 90 posto. Dash Charge punjač sadrži  komponente za regulaciju napona u samom punjaču umjesto u mobitelu, čime je eliminiran jedan od glavnih izvora zagrijavanja telefona, ali i baterije, tako da korištenjem Dash punjača mobitel ostaje hladniji nego konkurenti, što je dobro u za bateriju i za mobitel.

 

Bitno je napomenuti u ovom slučaju kako Apple uz svoje pametne telefone, kako bi vjerojatno uštedio na proizvodnji modela od preko tisuću dolara, daje običan punjač koji u pola sata napuni iPhone X za samo 17%. Niti ostali novi Apple-ovi modeli nisu puno bolji, pa će tako iPhone 8 u pola sata doći sa potpuno prazne baterije na 30% napunjenosti, dok će veći iPhone 8 Plus tako doći na 26%. Vlasnici ovogodišnjih iPhone modela trebali bi nadoplatiti gotovo 70 dolara kako bi mogli koristiti već ugrađenu mogućnost brzog punjenja u svojim modelima.

3/5 - (5 votes)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Meta u Hrvatskoj uvela pretplatu za korištenje Facebooka bez reklama