NOVOSTI

Brz i jednostavan način kako poboljšati korištenje Android pametnog telefona

Ponajbolji Android launcher na velikom popustu

Nova Launcher, jedan od najboljih launchera na Android operativnom sustavu, dostupan je za kupnju za manje od 7 kuna.

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

4.5/5 - (4 votes)

Veliki broj Android entuzijasta voli mijenjati izgled svog operativnog sustava. Jedan od najlakših načina kako prilagoditi pametni telefon svojim preferencijama i vizualnom izgledu je instalacijom launcheraLauncher je aplikacija na Androidu čija je primarna zadaća omogućiti pokretanje drugih aplikacija, prikazivanje widgeta, te je zapravo sastavni dio

svakog uređaja. Launcher je i prva stvar koju korisnik vidi na svom zaslonu prilikom prvog postavljanja, otključavanja uređaja, te zauzima velik postotak sveukupnog korištenja pametnog telefona, pa su time i zahtjevi korisnika veliki i raznoliki.

Touchwiz Launcher

Touchwiz launcher
Touchwiz launcher

Sony Launcher

Sony Launcher
Sony Launcher

Google Pixel Launcher

Google Pixel Launcher
Google Pixel Launcher

Jedan od najpoznatijih launchera za Android pametne telefone je Nova Launcher, koji donosi izvrsne performanse sa dobrim dizajnom, ali i hrpom mogućnosti modifikacija sučelja i mogućnosti. Osim toga, Nova Launcher omogućuje korištenje nekih mogućnosti koje inače nisu dostupne na određenoj verziji Androida. Tako je sa posljednjom nadogradnjom omogućeno korištenje adaptivnih ikona (mogućnost prilagodbe oblika ikona kako bi bile konzistentne jedna s drugom) na Android 5.0 i novije, dok je inače ta mogućnost dostupna tek na Android-u 8.0 Oreo. Isto tako, Nov Launcher omogućuje notifikacijske točke, točnije mogućnost da pokraj svake ikone postoji mala točkica koja označava da dotična aplikacija ima neku notifikaciju. Notifikacije je moguće brzinski pogledati duljim držanjem ikone.

Sa posljednjom verzijom Nova Launchera omogućeno je stavljanje trake pretraživanja u donji red ikona (dock), čime se dobiva identična funkcionalnost kao na najnovijim Pixel 2 uređajima i Androidu 8.1 Oreo. Naravno, Nova za razliku od Pixel launchera omogućuje stavljanje bilo kojeg widgeta (veličine 4×1) umjesto trake pretraživanja, što daje još veću dozu prilagodbe.

Osnovna verzija Nova launchera je besplatna za preuzimanje i korištenje, dok Prime verzija omogućuje vrlo korisne dodatne mogućnosti:

  • Korištenje gestura za otvaranje aplikacija i mogućnosti
  • Prikaz broja nepročitanih poruka određenih aplikacija
  • Kreiranje kategorija u listi aplikacija
  • Skrivanje aplikacija iz liste aplikacija
  • Swipe-anje preko ikone za dodatne mogućnosti
  • Dodatne opcije animacija
Velik broj opcija
Velik broj opcija

Osobno koristim Nova Launcher zadnje 3-4 godine i iznimno sam zadovoljan. Konfiguraciju launchera moguće je spremiti i kasnije vratiti ukoliko mijenjate mobitel, ili želite isprobati neku drugu veliku promjenu pa u slučaju ako vam se ne sviđa možete vratiti natrag kako je bilo. Uglavnom, ukoliko nikad niste kupili aplikaciju na Androidu, Nova Launcher je izvrstan izbor koji će poboljšati brzinu korištenja pametnog telefona, i to za cijenu pola kave u kafiću.

Google Play linkovi:

Nova Launcher (besplatan)

Nova Launcher Prime

4.5/5 - (4 votes)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Tehnološki rat se nastavlja! Apple i Qualcomm zbog kineskih sankcija jako puno gube