NOVOSTI

Snapdragon 875 dobio prve konkretne leakove

Snapdragon 875

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Iako je trenutni Qualcommov flagship, Snapdragon 865 još uvijek u našim mislima i srcima, već se počinje šuškati o novom Snapdragon 875 dragulju.

Glasine su uvijek zanimljivi dio razvoja novih tehnologija. Istovremeno sa iščekivanjem novih uređaja, daju nam uvid u smjer razvoja tehnologije.

Do sada se za novi flagship, model Snapdragon 875 “znalo” samo da će najvjerojatnije biti proizveden na TSMC-ovom 5 nm proizvodnom procesu.

Ipak je prema svim najavama vrlo blizu spremnosti za masovnu proizvodnju. Sumnjamo da si Qualcomm želi priuštiti kašnjenje za konkurencijom u tom pogledu.

Integrirani 5G

Sada su sa Interneta iskopani još neki detalji koji naravno mogu ili ne moraju biti točni. S druge strane, daju nam na uvid zanimljive novosti. Najzanimljivija je tvrdnja kako će novi procesor imati integrirani 5G modem.

Trenutno proizvođači moraju odvojeno kupovati 5G čip te ga integrirati u mobitel. Trenutni pristup dodaje trošak proizvođačima, a predstavlja i svojevrstan uteg na rad baterije.

5G modem biti će vjeroatno novi Qualcommov X60 modem dizajniran na 5 nm proizvodnom procesu koji podržava mmWave tehnologiju, kao i klasične frekvencije ispod 6 GHz.

Ovi podaci manje su bitni za naše tržište jer su naprednije tehnologije 5G mreže tek u razvoju na tehnološki najrazvijenijim područjima. Lokalna implementacija 5G mreže biti će više softverska i uključivati niže frekvencije.

Puno žargona

Leakano je i puno naziva koji nam ne govore puno, no svejedno nagovještaju dolazak nove arhitekture.

Tu su naravno modificirane ARM V8 Cortex CPU jezgre pod imenom Kryo 685. Grafički sustav je Adreno 660, a tu se nalazi i Spectra 580, hardver za bržu i bolju obradu fotografija.

Dodatne specifikacije uključuju i vanjske 802.11ax, 2×2 MIMO antene za WiFi. Podržan je i Quad-channel “Package-on-package” (PoP) LPDDR5 SDRAM za još bržu i efikasniju memoriju.

Za sada se samo radi o velikom broju naziva bez previše sočnih detalja, no vjerujemo da će se s vremenom sve nepoznanice popuniti.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Galaxy S24 Ultra uživo na fotografijama!